6.9 C
București
2 decembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL AGROPORT

Klauss Iohannis a vorbit despre ajutoarele pentru fermieri! „nu pot fi rezolvate contabiliceşte”

Comisia Europeană trebuia să ţină cont că România a făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina către restul lumii, spune președintele Klaus Iohannis: „Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credinţă a Comisiei”, relatează agroinfo.ro.

„Situaţia se prezintă la modul următor. Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene. Comisia Europeană foloseşte o formulă de calcul fără să negocieze cu nimeni şi acordă anumite ajutoare. E posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund, dar nu le-am văzut şi nu pot să le comentez. Este, pe de altă parte, foarte ciudat ca pe aceste speţe să nu se negocieze, să se folosească formule”, spune Klaus Iohannis, citat de businessmagazin.ro

Şeful statului afirmă că .aceste lucruri „nu pot fi rezolvate contabiliceşte”.

„Sunt chestiuni complicate, trebuie să ţinem cont, de exemplu, sau cel puţin Comisia Europeană trebuia să ţină cont că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni exportul de cereale din Ucraina către restul lumii. Este regretabil că astfel de abordări ultrabirocratice pun sub semnul întrebării buna credinţă a Comisiei”, încheie Iohannis.

România a obţinut doar 10 milioane de euro din rezerva Uniunii Europene pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de importurile de cereale ieftine din Ucraina, compensaţii inferioare celor obţinute de Bulgaria sau Polonia.

Related posts

Anunţul nopţii despre Elena Udrea și Adrian Alexandrov. Nu se aștepta nimeni

econtext

Bucureștii sunt invitați la expoziția de fluturi exotici organizată la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

econtext

Alertă la Ploieşti după ce un urs a fost văzut pe străzi în zona de nord a orașului

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More