10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

O nouă dronă rusească a căzut pe teritoriul României. A format un crater de 1,5 metri

O nouă dronă rusească a căzut în apropierea frontierei cu Ucraina, la patru kilometri distanță de localitatea Grindu din Tulcea. După incident, Ministerul Apărării Naționale (MApN) a identificat un crater de 1,5 metri în zona impactului.

O nouă dronă rusească a fost identificată de autorități pe teritoriul țării noastre. Conform Ministerului Apărării Naționale (MApN), echipe mixte ale MApN și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) s-au deplasat în zonă în timpul nopții, având informații despre un posibil impact pe teritoriul României.

Dronă rusească, prăbușită pe teritoriul României

Rapoartele emise în dimineața aceasta indică identificarea unui crater cu adâncimea de 1,5 metri. Acesta a rezultat în urma prăbușirii necontrolate a unei drone folosite în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Locul incidentului este situat într-un perimetru nelocuit, la aproximativ patru kilometri în amonte de localitatea Grindu.

MApN a confirmat monitorizarea situației în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană.

În paralel, a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu privire la zonele din județele Tulcea și Galați care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situații. IGSU a emis un mesaj RO-Alert la ora 22.45, iar starea alertă aeriană a fost revocată în jurul orei 02.00.

Misiuni de supraveghere a spațiului aerian național

„Aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române din Baza Aeriană 86 de la Fetești și aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane din Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” au fost ridicate pentru a executa misiuni de supraveghere a spațiului aerian național”, se mai arată în comunicat.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a semnalat, în timpul acestei situații, o posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat la altitudine redusă, îndreptându-se către zona Grindu din județul Tulcea.

Bucăți de dronă rusească căzute în România, în septembrie

Incidentul vine la câteva luni după ce alte bucăți de dronă rusească au căzut pe teritoriul României.

Atunci, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat la Plauru, județul Tulcea, că a găsit la fața locului resturi care ar putea proveni de la o dronă rusească.

Declarația ministrului a venit după ce Ucraina a insista timp de câteva zile, că dronele ruse au căzut pe teritoriul românesc, după un atac asupra porturilor ucrainene.

Related posts

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a dezvăluit care va fi atracția principală din Parcul Tudor Arghezi

econtext

Pensii mai mici pentru un milion de români! Cine sunt cei care vor fi afectați

econtext

Ciolacu îl contrazice pe ministrul german al Apărării: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More