28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 682. Aproape 800 militari ruşi, ucişi în 24 de ore

La 682 de zile de la începutul războiului, Ucraina vrea să-i aducă pe front pe deţinuţii din închisori. Armata ucraineană a lovit din nou Crimeea şi oraşul rusesc Belgorod. Iar ruşii au atacat cu drone şi rachete mai multe oraşe din Ucraina.

Război în Ucraina, ziua 682. Kievul spune că a provocat „daune grave” sistemelor de apărare ale Rusiei din peninsula Crimeea în timpul atacului asupra unui post de comandă militar de acolo.

Război în Ucraina. Atacul din Crimeea

„Nu doar un post de comandă a fost lovit. Dar o luptă cu adevărat puternică a avut loc în ultimele 24 de ore. Inclusiv cauzarea unor daune grave sistemului de apărare din peninsula Crimeea”, a declarat Natalia Gumeniuk, purtător de cuvânt al forțelor de apărare din sudul Ucrainei.

Oraşul Belgorod din Rusia a fost ţinta unei noi serii de bombardamente ucrainene.

Mobilizarea deţinuţilor în armata ucraineană

Zalujnîi nu a fost de acord cu propunerea recrutării prizonierilor în armată, după modelul rusesc. În același timp, el a vorbit despre necesitatea de a crește numărul de recruți. La un moment dat, i-a îndemnat pe parlamentari să meargă chiar ei pe front. Dacă nu asigură un nivel suficient de mobilizare.

Război în Ucraina, ziua 659. Ruşii au atacat cu drone Shahed. Cel puțin 53 de răniți

Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook. Volodimit Zelenski

Război în Ucraina. Rachete străine lovesc oraşele ucrainene

Alertele de raid aerian au fost activate în regiunea Kiev, vineri dimineață, a informat Administrația militară.

Forțele aeriene ucrainene au avertizat, de asemenea, cu privire la amenințarea atacurilor rusești cu drone în regiunile Herson, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Odesa, Viniția, Cernăuți și Hmelnițki.

Moscova a lovit regiunea Harkov din estul Ucrainei cu rachete care nu sunt de de fabricație rusească, a declarat vineri guvernatorul regional Oleh Synehubov, la postul public de televiziune ucrainean Suspilnes.

„Efectuăm toate examinările necesare. Voi spune deocamdată că marcajele au fost șterse de pe aceste rachete, dar ceea ce putem vedea (este că) țara care le-a produs nu este Federația Rusă”, a declarat Synehubov.

Aproape 800 de soldaţi ruşi, ucişi în doar 24 de ore

Rusia a pierdut 363.070 de militari în Ucraina de la începutul invaziei sale, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. 790 de soldați ruși au fost uciși în ultimele 24 de ore.

Război în Ucraina, ziua 678. Ucraina și Rusia se acuză reciproc de atacurile de Anul Nou

Ucraina

Război în Ucraina. Mai puţin ajutor din SUA

SUA se angajează să sprijine Ucraina „atâta timp cât este nevoie”. Dar asta nu înseamnă că nivelul de sprijin va rămâne la cel din 2022 și 2023, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Republicanii din Senat au blocat un proiect de lege care conținea un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina la începutul lunii decembrie. În mare parte din motive politice interne. Președintele Joe Biden a spus că SUA vor continua să susțină Ucraina.

Nepalul interzice cetăţenilor săi să plece în Rusia

Nepalul le-a interzis, începând de vineri, cetăţenilor săi să călătorească în Rusia şi Ucraina în scopul găsirii unui loc de muncă, după ce mai mulţi cetăţeni nepalezi care luptau alături de trupele ruse au murit în războiul din Ucraina, relatează agenţia EFE.

Cel puţin zece cetăţeni nepalezi au murit pe frontul ucrainean, potrivit autorităţilor de la Kathmandu. Însă niciunul dintre aceştia nu plecase în Rusia în scopul declarat de a-şi găsi acolo un loc de muncă. Alţi patru nepalezi care luptau alături de trupele ruse au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

Related posts

Război în Ucraina ziua 809. Lupte grele în zona Harkov. Autoritățle ucrainene evacuează civilii din zonă

econtext

Cum va fi sfârșitul lui Putin? Previziunea despre un final violent

econtext

CUM se scufunda ARD! TOPUL celor 15 greseli care duc ARD-ul catre pierderea detasata a alegerilor

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix