21.1 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia anunță că a distrus cu rachete de croazieră o navă în Marea Neagră, în apropierea României

Marina militară rusă care se află în Marea Neagră a efectuat un exerciţiu cu tiruri reale în nord-vestul Mării Negre, a anunţat Ministerul Apărării de la Moscova. Zona indicată se află în imediata apropiere de apele României.

Anunțul Rusiei vine la câteva zile după ce Kremlinul a declarat că va considera navele care se îndreaptă spre Ucraina pe această cale navigabilă drept potenţiale ţinte militare.

Flota rusă din Marea Neagră a efectuat trageri cu rachete asupra ţintelor de suprafaţă în timpul exerciţiului. În conformitate cu planul de antrenament de luptă al forţelor Flotei Mării Negre, echipajul navei lansatoare de rachete Ivanoveţ a efectuat trageri reale cu rachete de croazieră antinavă asupra unei nave-ţintă într-un poligon de antrenament din partea de nord-vest a Mării Negre”, anunţă Ministerul rus al Apărării pe contul de Telegram.

„Datele telemetrice şi monitorizarea video de la vehiculele aeriene fără pilot au confirmat succesul exerciţiului, iar nava-ţintă a fost distrusă în urma loviturii cu rachete”, menţionează Ministrul rus al Apărării.

Exercițiul vine după anunțul Rusiei că va considera ținte militare orice navă trece prin Marea Neagră spre Ucraina

„De asemenea, în cursul exerciţiului comun, navele şi aeronavele flotei au exersat izolarea unei zone închise temporar navigaţiei şi au efectuat, de asemenea, un set de manevre pentru reţinerea unei nave infractoare”, precizează comunicatul.

Exerciţiul intervine în condiţiile în care Rusia a declarat miercuri că navele de marfă aflate în drum spre porturile ucrainene din Marea Neagră vor fi considerate ca transportând posibile încărcături militare şi în consecinţă le va considera ţinte militare legitime. Anunţul a venit la două zile după ce Moscova a renunţat la acordul ce reglementa exportul de cereale din Ucraina pe o rută securizată pe Marea Neagră.

Kremlinul a declarat, de asemenea, că zone nespecificate din „părţile de nord-vest şi sud-est ale apelor internaţionale ale Mării Negre” sunt „temporar periculoase pentru trecere”, notează The Guardian.

Related posts

The Times: Navalnîi ar fi murit în urma unui ”pumn în inimă”, o tehnică folosită de ofițerii KGB

econtext

HARTĂ NAŢIONALĂ! Câţi români lucrează pentru companii străine – situaţia judeţ cu judeţ

Asaftei Bogdan

Vadimir Putin va fi asasinat? Henry Kissinger e sigur de asta

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix