23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

SUA lansează o rachetă hipersonică de 18.000.000$ în coasta Chinei. E fără precedent

SUA lanseaza o racheta hipersonică de 15.000.000 în coasta Chinei. De ce e fără precedent? spun specialiștii. Aceștia arată că niciodată SUA nu au testat o rachetă atât de puternică la o distanțăd e doar 3.000 de km de China

Există tot mai multe semne că Forțele Aeriene ale SUA sunt pe cale să efectueze un alt test cu foc real al rachetei hipersonice AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon (ARRW), dar de data aceasta de la Guam.

Săptămâna trecută, armata a prezentat o rachetă AGM-183A sub aripa unui bombardier B-52H la Baza Andersen Air Force de pe teritoriul insular strategic al SUA din Pacific, declarând că aceasta se afla acolo pentru o prezentare și discuții cu echipajele B-52 dislocate.

3

Un bombardier lansează o rachetă hipersonică de 18.000.000$ în coasta Chinei. E fără precedent

Evenimentul a fost ciudat și, așa cum s-a menționat în raportul inițial al The War Zone și un test al armei din Guam părea o explicație mai bună pentru a fi trimisă acolo acea rachetă.

Observatorii au remarcat că avertismentele publice pentru aviatori și navigatori, care au intrat în vigoare în weekend, indică un test al SUA cu o armă lansată din aer deasupra Pacificului de Vest în cursul acestei săptămâni.

Diferitele zone de alertă s-ar alinia la modul în care funcționează ARRW, care constă în principal dintr-un propulsor de rachetă mare și un vehicul hipersonic de propulsie-plutire nealimentat deasupra. Racheta este folosită pentru a aduce întreaga rachetă la o altitudine și o viteză optime, după care vehiculul de propulsie-plutire este eliberat.

Ar fi o cheltuială neobișnuită de resurse pentru să aduci o asemenea rachetă scumpă. SUA nici nua re un numă atât de mare de AGM-183A pentru a le aduce în Guam.

S-a subliniat că distanța aproximativă dintre Guam și China continentală este de aproximativ 3.000 de kilometri (1.864 mile) și că, pe baza avizelor de avertizare, racheta AGM-183A și încărcătura sa utilă de tip „boost-glide vehicle” ar putea acoperi o distanță de aproape 2.150 de kilometri (1.336 mile) după lansare.

Conform majorității estimărilor, armele hipersonice americane vor fi foarte scumpe și vor fi disponibile doar în număr mic. La rândul lor, se așteaptă ca acestea să fie rezervate pentru ținte foarte valoroase și puternic apărate, inclusiv pentru principalele noduri de apărare aeriană și alte noduri de comandă și control. Aceasta ar fi o capabilitate deosebit de valoroasă de care să dispui într-un viitor conflict de vârf, cum ar fi unul în Pacific împotriva Chinei.

Related posts

Abramovici, oligarhul preferat al lui Putin. Ce-i șoptește la ureche

econtext

Putin a fugit de la Moscova?! Este anunțul momentului despre liderul de la Kremlin: Avem deja date

econtext

Ucraina va primi ajutor din partea Franței după catastrofa din regiunea Herson. Condamnă acest act reprobabil

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix