0 C
Bucharest
13 octombrie 2019
econtext.ro
  • Home
  • TURISM
  • ANALIZĂ Econtext: crește numărul turiștilor străini care vin în țara noastră. Dar stăm EXECRABIL la capitolul cazare
TURISM

ANALIZĂ Econtext: crește numărul turiștilor străini care vin în țara noastră. Dar stăm EXECRABIL la capitolul cazare

Numărul turiștilor străini care au venit în România a urcat cu 50% în ultimii zece ani, arată o analiză realizată de Econtext, pe baza datelor primite de la Ministerul Turismului.

Astfel, datele arată că la granițe s-au înregistrat 12,7 milioane de vizitatori străini în 2017, cu circa 50% mai mult decât în 2008, când numărul acestora s-a ridicat la 8,8 milioane de persoane.

Totuși, o notă proastă vine de la capitolul cazare. Din cei 12,7 milioane de turiști străini, în hoteluri și pensiuni s-au cazat doar 2,75 milioane de turiști nerezidenți. Adică doar un sfert. Ceea ce înseamnă că stăm foarte prost în ceea ce privește spațiile de cazare, la calitatea și prețul acestora. Și mai înseamnă un lucru: că România a fost mai degrabă o țară de tranzit decât o destinație turistică.

Concediu în România

Durata medie a şederii a fost de 2,3 zile la turiştii români şi 1,9 zile la turiştii străini, potrivit Institutului Național de Statistică.

Și numărul românilor care a plecat în străinătate a crescut. Astfel, INS a contorizat aproape 20 de milioane de plecări ale cetățenilor români în străinătate, în creștere cu 23,6% față de 2016. Șapte din zece români au plecat cu mașina sau autocarul.

Related posts

Comisia Europeană: 120 de milioane de turişti vor fi mai bine protejaţi prin noile norme adoptate de UE

admin

EXCLUSIV! MANUAL DE DISTRUGERE a turismului românesc: tour operatorii scot de pe piață agențiile detailiste. La foc automat!

admin

Peste 80 la sută dintre turiștii cu vouchere de vacanță vor la mare și în vârf de sezon

admin

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More