23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Cum au fost manipulati romanii la referendum! Iata TOPUL celor mai dubioase zvonuri care au invadat internetul in campania de la referendum

Internetul a devenit noul camp de lupta pentru propagandistii de toate felurile, locul unde oricine poate promova sau manipula o informatie, indiferent de veridicitatea ei.

Oricine poate posta si propaga o afirmatie, iar multi s-o creada, chiar daca nu e sustinuta de nici un argument. Si chiar daca e destul de clar ca nu trebuie crezuta, ca e o propozitie extrem de suspecta.

Iar daca sunt organizati mai multi postaci la un loc, cu acelasi obiectiv, atunci „informatia” poate fi si mai mult promovata si, evident, creste numarul celor dispusi sa o creada. Se remarca, astfel, aparitia unei noi ‚profesii’, cea de postac.

Poate ar trebui inclusa in nomenclatorul serviciilor.

Campanie penetranta

Iar campania de la actualul referendum nu a dus deloc lipsa de asemenea postaci si de ‚informatii’ dubioase. Dupa cum spunea un politician controversat din Romania, Viorel Hrebenciuc, „anul 2012 va fi anul campaniei online”, care va fi mult mai agresiva si mai penetranta.

Practic, internetul a devenit mediul cu cea mai mare rata de penetrare informativa.

Iar Econtext va prezinta un TOP ZECE al celor mai halucinante zvonuri care au circulat pe internet in aceasta campanie. Este vorba despre informatii care nu fost lansate, in cea mai mare parte, de personalitati, ci de diferiti postaci de pe internet, dar care au facut o valva extraordinara in mediul virtual.

Si prezentam un top zece al celor mai naucitoare zvonuri care au fost propagate pe internet. Practic, avem in vedere ‚petarde’ fara autor ‚cunoscut’, dar cu un mesaj extrem de halucinant.

Ardealul, Moldova si…Tinutul Secuiesc

Unul din cele mai terifiante si hilare zvonuri este urmatorul: daca oamenii nu ies la vot, Romania pierde Ardealul! De asemenea, o alta informatie fara nici o acoperire i-a vizat pe liderii straini.

Si ea spunea asa: liderii UE au fost platiti ca sa aiba reactii fata de evenimentele din Romania, fata de activitatile guvernului Ponta.

Si au fost platiti cu miliarde de euro din imprumutul luat de la FMI (20 de miliarde de euro), plus 20 de miliarde de euro din taierile salariale si sociale. In plus, acestia ar fi fost platiti si din fondurile europene care lipsesc si a caror lipsa a fost semnalizata de OLAF!

 

 

Dar iata TOP ZECE al celor mai ‚ciudate’ zvonuri care au circulat in aceste zile referitoare la referendumul despre demiterea presedintelui Traian Basescu:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/cum-au-fost-manipulati-romanii-la-referendum-iata-topul-celor-mai-dubioase-zvonuri-care-au-invadat-internetul-in-campania-de-la-referendum.html

Related posts

Putin n-are arme contra tancurilor occidentale. Câte a pierdut Ucraina, de fapt

econtext

Dezvăluiri despre „Lavender“, sistemul de inteligență artificială pe care Israelul l-a folosit împotriva Hamas: „E fără precedent“

econtext

Bulgaria trimite în Ucraina vehicule militare de fabricaţie sovietică

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix