6.8 C
București
29 februarie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate ȘTIRI

Negocieri intense pentru intrarea in Schengen! Iohannis a ajuns in Bulgaria!

Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, la Sofia de omologul său bulgar Rumen Radev. Vizita are loc în contextul negocierilor pentru aderarea la spațiul Schengen. România și Bulgaria îți fac strategia cu care să meargă la Bruxelles, potrivit realitatea.net.

„Vizita de azi este un moment cheie pentru relațiile bilaterale. Profundele mutații geostrategice de la granițele noastre ne impulsionează pentru o cooperare și mai strânsă.

România și Bulgaria au nevoie de mai multă conectivitate. Am abordat oboiectivul comun: aderarea la Schengen. România și Bulgaria sunt pregătite pentru aderare. Am dovedit-o prin acțiunile sale. Chiar dacă extinderea nu e legată de migrația ilegală, noi ne-am exprimat disponibilitatea entru colaborare pentru rezolvarea acestei probleme.

Am abordat și politica de extindere a UE: am reiterat sprijinul României în privinta extinderii spre Balcanii de Vest și partenerilor noștri estici.

Vreau să subliniez importanța susținerii UE a stabilității Republicii Moldova”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

Related posts

Reacția lui Cristian Popescu Piedone pe facebook dupa ce a fost luat în vizor de ANI

econtext

ADEVARATELE cifre ale referendumului! Iata cati cetateni cu drept de vot are, de fapt, Romania

Asaftei Bogdan

Se moare tot mai mult in Romania! Cum a evoluat rata deceselor in ultimii douazeci de ani in fiecare judet

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More