33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

O armă NATO care ar putea schimba războiul va ajunge în Ucraina! MApN îi va asigura combustibilul

O armă NATO care ar putea schimba războiul va ajunge în Ucraina! Va tranzita România, iar MApN îi va asigura combustibilul.

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

O armă NATO care ar putea schimba războiul va ajunge în Ucraina! MApN îi va asigura combustibilul. Mai multe ambarcațiuni și echipamente militare vor ajunge inițial aici, unde vin și 50 de militari ucraineni care vor învăța să le folosească.

Cel mai probabil, Finlanda ar urma să doneze Ucrainei ambarcațiuni din clasa Jehu. Lungi de aproximativ 20 de metri și cântărind peste 30 de tone complet echipate, aceste ambarcațiuni pot naviga cu o viteză de peste 70 de km pe oră.

Ele pot fi echipate pentru diferite misiuni, cum ar fi transportul a 25 de militari, evacuare medicală și inclusiv misiuni de atac. Marina finlandeză le-a dotat în acest sens cu lansatoare de grenade, mitraliere, iar unele configurații au și rachete anti-navă.

Într-o notă de informare a Parlamentului, semnată de Klaus Iohannis, se precizează că Finlanda ne-a cerut acordul să tranziteze țara cu aceste echipamente și bunuri pe care le donează Ucrainei. În document se vorbeste și de instruirea a 50 de militari ucraineni, iar MApN se va ocupa de tot ce este necesar logistic, inclusiv de combustibilul pentru ambarcațiuni.

Contraamiral (rez) dr. Constantin Ciorobea: „Turcia nu o să accepte tranzitul prin strâmtori datorită Convenției de la Montreaux din ’39. Aceste ambarcațiuni vor fi aduse pe șosea sau cu trenul, depinde de mărime, de gabarit. Transportul e cel mai complicat. Dacă ne referim la partea tehnică de folosire a navei, va fi gata în nici o lună. Dacă ne referim la acțiuni de desant de trupe pe malul Niprului, cea mai potrivită e baza de la Babadag”.

Transportul ambarcațiunilor pe teritoriul Ucrainei va fi o provocare și mai mare, spun specialiștii militari. Stocurile de muniție ale Ucrainei încep să se termine, iar asta a dus la pierderea regiunii Avdeevka în fața rușilor care sunt în ofensivă peste tot.

Related posts

DEZASTRU NATIONAL: Euro a crescut in ultimele 2 luni si jumatate cat in 3 ani si 4 luni de criza. Vezi ce urmari catastrofale vor fi

Asaftei Bogdan

Statul Israel fierbe! Iranul a ameninţat direct: Toată lumea are degetul pe trăgaci

econtext

Incepe reorganizarea tarii! Primul pas a fost facut, a fost modificat statutul minoritatilor

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix