14.8 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Primăria Sectorului 1 a transmis că un nou parc va fi construit în Sectorul 1. Acesta va avea și o pistă pumptrack

Primăria Sectorului 1 a anunțat că va construi un nou parc în zonă, unde va fi amplasată prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Parcul va fi situat la intersecția străzilor Jiului și Dridu, în apropierea Școlii Gimnaziale nr. 178.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat următoarele cu privire la acest proiect:

Avem nevoie în București de cât mai multe spații verzi și de locuri destinate activităților sportive. Aici construim un spațiu pentru cei care vor să facă mișcare. România ocupă locul 2 din Uniunea Europeană în privința sedentarismului.
Studiile arată că obezitate în România peste 25% dintre copiii din România sunt supraponderali sau obezi.
Cifrele sunt îngrijorătoare. Consecințele acestei boli le știm cu toții. Noi construim un loc în care părinții să facă sport împreună cu copii. Încurajăm mișcarea și practicarea sportului în aer liber!

Un concept nou în țară este „pumptrack”, o pistă special concepută pentru practicarea activităților sportive pe roți, în special de către tineri. Această pistă are curbe cu înălțimi variate și permite deplasarea cu diverse echipamente precum biciclete, skateboard-uri sau role, fără a necesita pedalare sau împingere, ci doar o mișcare de „pompare” pentru a genera impuls prin mișcările corpului în sus și în jos.

Primăria Sectorului 1 anunță construirea unui nou parc care va include o astfel de pistă pumptrack. Acest parc va dispune de următoarele facilități:

  • Zonă de bănci smart, echipată cu dispozitive de încărcare și rețea Wi-Fi.
  • Iluminat asigurat de lămpi LED.
  • Zonă cu panouri fotovoltaice pentru utilizarea energiei solare.

Primăria Sectorului 1 informează că Studiul de Fezabilitate pentru acest proiect este finalizat, iar documentația tehnico-economică a obiectivului de investiții se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 care va avea loc miercuri, pe data de 26 iulie, începând cu ora 10:00. Locuitorii cartierului Pajura sunt invitați să participe la această ședință, pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la proiect și pentru a aduce noi propuneri pentru îmbunătățirea sa.

Related posts

Pensii 2023. Anunţ de ultimă oră pentru 5 milioane de români. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2023

econtext

A murit Nicolae Manolescu

econtext

Informația nopții despre Gabriela Firea! Răsturnare de situație după demisia din Guvern

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More