26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 680. Trupele ucrainene au respins cu succes șase atacuri inamice

Război în Ucraina, ziua 680. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, trupele au respins cu succes atacurile rusești pe mai multe fronturi.

Război în Ucraina, ziua 680. În regiunea Zaporojie, trupele ucrainene i-au forțat pe ruși să se retragă din pozițiile lor de lângă Verbove. În sectorul Khortytsia, apărătorii au respins șapte atacuri, împiedicând inamicul să spargă apărarea.

În sectorul Bahmut, trupele ucrainene au respins cu succes șase atacuri inamice în apropiere de Bohdanivka, Klishchiyivka și Andriivka. În sectorul Avdiivka, trupele ucrainene se mențin stabile și provoacă pierderi semnificative inamicului. În sectorul Herson, Forțele Armate ucrainene continuă să-și extindă pozițiile. Potrivit informaţiilor ucrainene, inamicul suferă pierderi semnificative.

Război în Ucraina, ziua 680. Trupele ucrainene au respins cu succes mai multe atacuri
Forțele Armate ale Ucrainei epuizează în mod activ echipamentele inamice de-a lungul întregii linii de front, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Numărul victimelor civile a crescut ca urmare a două atacuri cu rachete rusești din 29 decembrie și 2 ianuarie.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Numărul de persoane ucise în atacul rusesc cu rachetă de la Kiev din 29 decembrie a crescut la 30, încă o persoană murind în spital. 29 de persoane au fost rănite în atac. În același timp, 50 de persoane au fost rănite și 2 persoane au fost ucise în atacul masiv al inamicului din capitală din 2 ianuarie.

2

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Raport ISW

Furnizarea occidentală de sisteme și rachete de apărare aeriană către Ucraina rămâne crucială pentru Ucraina, deoarece forțele ruse vor încerca probabil să se adapteze la capacitățile ucrainene de apărare aeriană. Oficialii militari ucraineni au caracterizat în mare măsură compoziția armelor a munițiilor utilizate și numărul de lovituri rusești din 1-2 ianuarie ca fiind comparabile cu cele din 29 decembrie 2023.

Forțele ucrainene au doborât în ​​special mai multe drone Shahed și rachete Kinzhal în perioada 1-2 ianuarie decât în ​​29 decembrie. Ceea ce sugerează că forțele ucrainene s-ar fi adaptat la tipul de pachet de atac pe care l-au folosit forțele ruse în 29 decembrie (…).

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Atacurile rusești asupra Ucrainei fac parte dintr-o cursă tactică și tehnologică

Ambele părți experimentează și se adaptează în mod constant una la cealaltă, în special în domeniul loviturilor la distanță lungă. Ajutorul occidental acordat Ucrainei rămâne crucial, deoarece forțele ruse vor continua probabil să experimenteze și să inoveze noi modalități de a pătrunde în apărarea aeriană ucraineană.

ISW continuă: Ministrul ucrainean de externe Kuleba a cerut țărilor occidentale să accelereze livrările de sisteme de apărare aeriană și muniție către Ucraina și să furnizeze Ucrainei drone de luptă și rachete cu rază lungă de acțiune. Mai mulți oficiali occidentali au condamnat atacurile ruse din 2 ianuarie și au remarcat nevoia Ucrainei de apărare antiaeriană.

Volodimir Zelenski cere ajutor din partea aliaţilor
Preşedintele Volodimir Zelenski a pledat din nou pentru ajutor din partea aliaţilor pentru consolidarea apărării antiaeriene ucrainene, arătând că în cinci zile Rusia a consumat 300 de rachete şi 200 de drone pentru a ataca Ucraina.

El a avertizat că un eşec în Ucraina va dovedi că democraţiile nu pot opri teroarea rusă, iar aceasta va continua să se răspândească în Europa şi în lume.

Iar ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a cerut Occidentului să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei și să furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acțiune ca răspuns la ultimele bombardamente ale Moscovei asupra Ucrainei.

Related posts

Reteta succesului: Ce trebuie neaparat sa faci daca vrei sa ajungi primar! Zece lucruri pe care le-au facut toti candidatii care au cele mai mari sanse de a fi votati de Dan Irimia – Iunie 08, 2012 – 01:53

Asaftei Bogdan

Grupul Wagner ar încerca să recruteze într-un stat membru NATO. Poliția din Polonia, în alertă

econtext

China are un nou ministru al Apărării. Predecesorul său este dispărut din august

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix