23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Război în Ucraina, ziua 763. Mutările surprinzătoare făcute de Zelenski

Război în Ucraina, ziua 763. Oleksii Danilov, secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, a fost destituit de Volodimir Zelenski, fără să dea vreo explicație. Oleksii Danilov a fost înlocuit cu şeful spionajului Oleksandr Litvinenko. Adjunctul GUR, Oleg Ivaşcenko a fost numit la şefia informaţiilor interne.

Război în Ucraina, ziua 763. Volodimir Zelenski face remanieri fără să dea explicații

Război în Ucraina, ziua 763. Volodimir Zelenski l-a destituit marţi pe secretarul Consiliului Naţional ucrainean de Securitate şi Apărare (RNBO) Oleksii Danilov şi l-a înlocuit cu Oleksandr Litvinenko, directorul serviciului ucrainean de informaţii externe – fără să prezinte vreo explicaţie -, în cadrul unei noi remanieri, după schimbări la vârful comandamentului militar luna trecută.

Niciun motiv nu a fost prezentat în vederea explicării acestor schimbări anunţate într-o serie de decrete redactate sec şi publicate pe site-ul preşedintelui, la mai bine de doi ani de la invazia Ucrainei de către Rusia.

Oleksii Danilov, fostul secretar al RNBO, deţinea această funcţie din octombrie 2019, la doar câteva luni după preluarea funcţiei de către Volodimir Zelenski.

Zelenki a primit o delegație din Estonia

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu o delegație estoniană condusă de Lauri Hussar, președintele parlamentului estonian.

Am salutat delegația Parlamentului estonian, condusă de președintele Lauri Hussar. Această vizită este un semnal important de sprijin pentru țara noastră. Am discutat despre asistența suplimentară pentru Ucraina din partea Estoniei și a altor parteneri, precum și despre progresele înregistrate în pregătirea unui acord bilateral de securitate. Apreciem sprijinul Estoniei încă din prima zi a războiului pe scară largă”, a declarat Zelenski.

Atacuri sângeroase ale rusilor în Herson

Președintele Ucrianei a vorbit despre noile atacuri ale rusților în regiunea Herson. Au fost ucise 21 de persoane civile și 48 de răniți. Imaginile sunt cutremurătoare.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

„O stație de cale ferată, o casă, un magazin de feronerie, un supermarket alimentar, o benzinărie, au fost bombardate. Urma sângeroasă pe care Rusia o lasă cu obuzele sale, ucigând civili în regiunea Herson și Herson. Începând de acum, 21 de persoane au fost ucise, 48 de răniți. Toţi civili. Condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor. Nu vom ierta niciodată vinovații. Vom învinge statul malefic și vom ține socoteală toți făptașii!”, a scris Zelenski pe social media.

Război în Ucraina
Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Război în Ucraina. Armata a scufundat sau a dezactivat o treime din navele de război ale Rusiei
Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Marinei ucrainene. Atacurile vor continua, a precizat reprezentantul Marinei Marina din Ucraina a scufundat sau a dezactivat o treime din navele de război ale Rusiei în Marea Neagră în doar doi ani de război, potrivit purtătorului de cuvânt Dmytro Pletenchuk.

„Scopul nostru final este absența completă a navelor militare ale așa-numitei Federații Ruse în regiunile Azov și Marea Neagră”, a declarat Pletenchuk,

Ambasadorul rus a ignorat o somație de a se prezenta luni la Ministerul de Externe al Poloniei, după ce armata poloneză a declarat că o rachetă lansată asupra Ucrainei a încălcat spațiul aerian polonez. Polonia va decide următorii pași în zilele următoare, deoarece nu poate ignora un astfel de „semn de dispreț” din partea ambasadorului, a declarat Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, vicepremierul și ministrul apărării polonez. potrivit theguardian.com.

Related posts

Serghei Lavrov, nou șir de afirmații controversate. Ce spune despre invazia Rusiei asupra Ucrainei

econtext

Se fură ca în codru din magazine. A dispărut marfă de miliarde

econtext

Fostul șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei este îngrijorat că echipele de asasini merg prea departe

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix