28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România militarizată: Blindate, în București, tunuri pe CFR, camioane militare la graniță

De mai bine de o săptămână pe rețelele de socializare oamenii postează clipuri cu blindate de luptă americane care sunt transportate în diferite locuri din țară.

Presa din România publică un nou set de imagini video cu „mișcările de trupe” de la granița și din interiorul României.

Armata Română nu a făcut niciun comentariu pe tema transporturilor de blindate care tranzitează România de mai bine de o săptămână.

România militarizată: Blindate, în București, tunuri pe CFR, camioane militare la graniță

În acest videoclip au fost filmate mai multe autovehicule de transport militar care ar fi într-o parcare din Ungaria, la graniță. Convoiul militar părea a fi staționa temporar în acea zonă.

Tot săptămâna aceasta doar că în zona Bucureștiului, pe Șoseaua Olteniței au fost surprinse mai multe TIR-uri cu transportoare acoperite cu o prelată militară.

2

În videoclip se poate vedea clar convoiul.

3

Un alt videoclip cu mai multă tehnică militară a fost postat pe data de 18.03.2024. Transportul ar fi fost surprins în comuna Leorda din județul Botoșani.

VIDEO aici.

Europa se înarmează cu vehicule Bradley

„Portul Alexandroupolis din Grecia a intrat în istoria susținerii războiului contra Rusiei, deoarece facilitează deplasarea primei brigăzi de infanterie „grea” la 11 martie 2024.

Echipa 624th Movement Control Team, Brigada 598th Transportation, Brigada a 3-a de luptă, Divizia a 4-a de infanterie, Comandamentul 21 Theater Sustainment Command și Forțele elene au descărcat aproximativ 3.000 de echipamente, printre care vehicule de luptă Bradley, vehicule tactice ușoare comune, vehicule de teren protejate împotriva ambuscadelor de mine și tancuri M1 Abrams de pe nava Leroy A. Mendonca.

Echipamentele vor fi transportate în mai multe locații pentru a genera rapid putere de luptă pentru a descuraja o potențială agresiune și pentru a reasigura aliații NATO”.

VIDEO AICI

Nu știm dacă vehiculele Bradley din portul Alexandroupolis au ajuns și în România. Bradley Fighting Vehicle este o platformă de vehicule blindate de luptă pe șenile din Statele Unite, produsă de BAE Systems Land & Armaments, fosta United Defense. Ele au fost livrate Ucrainei în ianuarie 2023.

Bulgarii au trimis transportoare prin România spre Ucraina
Pe 13 martie, zeci de transportoare blindate BTR-60 au ieșit din România spre Ucraina, așa cum reiese din înregistrarea video publicată pe o rețea de socializare. Blindatele sunt identice cu cele promise de Bulgaria pentru armata Ucrainei.

Aproximativ 100 de transportoare blindate de trupe din depozitele Ministerului de Interne vor fi trimise de Bulgaria ca ajutor pentru Ucraina, a anunțat în iulie anul trecut deputatul Ivaylo Mirchev de la Schimbarea prosperă – Bulgaria democratică.

VIDEO AICI

Exerciții militare de amploare

Armata Română a confirmat, pentru Newsweek, acest transport militar fără alte amănunte.

Tot luna aceasta, Newsweek a scris că România a deplasat zeci de vagoane cu arme la 100 de km de granița cu Ucraina, potrivit unui răspuns oferit de Ministerul Apărării pentru Newsweek România. Trenul cu arme a fost filmat în Suceava și ducea arme la un exercițiu militar.

Armata a răspuns că „Din data de 5 martie a.c., elemente de tehnică din înzestrarea Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell” au fost transportate pe calea ferată din garnizoana Bârlad către garnizoana Șimleul Silvaniei, județul Sălaj, pentru a participa la activități de instruire, conform planificării.

Video AICI

Related posts

Ce spun apropiații studentei ucise din Timișoara. Ar fi consumat substanțe interzise

econtext

Ion Țiriac vrea să fie unic în Europa. Ce va face cu faimoasa colecție de mașini

econtext

În perioada 5 – 13 august, la Mega Mall București va avea loc o expoziție de mașini personalizate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix