18.4 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Topul masinilor detinute de cei mai importanti judecatori din Romania. Vezi ce bolizi conduc magistratii

Volkswagen conduce detasat in topul masinilor preferate de cei mai importanti judecatori ai Romaniei.

Din cei 41 de presedinti ai tribunalelor judetene, opt detin si un automobil Volkswagen, pe langa alte masini. Urmeaza Opel, Toyota si Dacia (cu cate patru masini aflate in posesia judecatorilor).

Econtext va prezinta un top al masinilor detinute de cei mai influenti judecatori din Romania. Mai precis, de catre presedintii tribunalelor din fiecare judet.

Valoare medie

Poate parea suprinzator, dar acesti magistrati nu au masini de ultima ora. Cel putin, dupa cum reiese din declaratiile acestora. Cea mai scumpa masina este un Jaguar XF, care avea un pret de pornire de circa 40.000 de euro.

Acest automobil apartine lui Adrian Toporascu, presedintele Tribunalului Botosani. In afara acesteia, Toporascu mai detine si o Toyota Avensis.

In rest, preponderent masini obisnuite, de 12.000 – 15.000 de euro. Iar la ce salarii au acesti judecatori ne-am fi asteptat la bolizi pe masura. Reamintim, media salariala la nivelul presedintilor de tribunale este de peste 9.000 de lei pe luna!

Vezi aici cat castiga cei mai puternici judecatori din Romania

De altfel, nu este singura categorie sociala careia Econtext ii radiografiaza averea. Sau o parte a averii! Cele mai importante personalitati ale Romaniei, dar si cei care detin cele mai inalte functii in stat sau la nivel judetean, au trecut prin ochiul analitic al publicatiei Econtext. Iata doar cateva din analizele de acest gen:

Averea celor mai importanti bugetari din Romania. Vezi ce avere au Blejnar, Kovesi, Popa, Basescu, Maior, Morar, Chiritoiu, Isarescu, Oprescu

Topul primarilor din Romania in functie de salariile cu care sunt platiti. Vezi cat castiga primarul din orasul tau!

Cate case au sefii judetelor din Romania! Topul presedintilor de consilii judetene dupa numarul imobilelor pe care le detin

Facultati mediocre, salarii uriase! Topul celor mai bine platiti rectori din universitatile romanesti. TOP 25!

Baby, you can drive my car

Practic, Econtext a acoperit toate zonele financiare ale conducatorilor Romaniei. Iar in aceasta analiza va prezentam o alta fata a bogatiei: masinile!

Dupa cum spuneam, presedintii tribunalelor din Romania nu au masini extrem de scumpe.

Cu cateva exceptii, regasim autoturisme de valoare medie. In unele cazuri sunt si modele ieftine, dar celebre, gen Dacia 1300 sau Dacia 1310.

Top

Dar sa o luam numeric. Econtext a realizat topul in functie de numarul masinilor si nu dupa valoarea lor, fapt extrem de greu de realizat, deoarece lipsesc date esentiale in multe cazuri. Astfel, pe primul loc, cu patru automobile detinute, se afla Luminita Ninu Cristiu, presedintele Tribunalului Teleorman. Ea are patru masini: Cielo, Skoda, Peugeot, Mitsubishi.

Totusi, nu sunt precizate si modelele exacte. Pe locul doi se afla Sonia Deaconescu, sefa Tribunalului Mures, cu o Dacia 1300, un Audi si o Toyota Aygo. Urmeaza 10 presedinti de tribunale care au cate doua autovehicule. De asemenea, opt magistrati nu au nici o masina.

 

 

Related posts

Vremuri grele în Rusia: vodca se scumpește din cauza războiului din Ucraina. Cu cât va crește prețul

econtext

EXCLUSIV: Circa 400.000 de voturi s-au FURAT la referendum! Vezi in ce judete au fost cele mai mari furturi

Asaftei Bogdan

Începe Noul Război Mondial?! Decizia care a pus toată Rusia pe jar

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More