10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

TOPUL pomenilor electorale aruncate de guvernul PSD pentru a strânge voturi pentru Ponta. TOP 10 POMENI!

Alegerile prezidenţiale au ajuns la un nivel de importanţă nemaiîntâlnit, iar acest lucru este observabil nu doar din perspectiva mizei politice, economice, sociale. Importanţa alegerilor se vede şi din disperarea tuturor celor implicaţi de a le câştiga. În cazul guvernului Ponta, disperarea este direct proporţională cu ploaia de pomeni pe care o oferă în ultimul timp. Iar această pleiadă a pomenilor echivalează cu o cutie a Pandorei, deoarece va apăsa enorm pe bugetul de stat de anul viitor.

Ceea ce înseamnă noi posibile presiuni fiscale, deşi sectorul corporatist a ajuns la un nivel fără precedent al poverii fiscale. Mai clar, pentru a-şi îndeplini toate promisiunile aruncate în această perioadă, ne-am putea aştepta la noi creşteri de taxe sau la noi împrumuturi din partea guvernului.

Econtext vă prezintă măsurile sociale decise de guvernul Ponta numai în ultimele săptămâni, adevărate pomeni electorale şi bombe economice pentru România. Chiar dacă majorarea salariilor sau a pensiilor e mereu necesară, această creştere trebuie să aibă loc atunci când ai resurse. Altfel, riscăm să introducem un derapaj care cu greu mai poate fi corijat.

Publicaţia Econtext nu este la prima analiză asupra „derapajelor” actualului guvern. Iată şi alte materiale despre guvernul Ponta:

NEBULOASE în declaraţia de avere a prezidenţiabilului Dan Diaconescu: apar şi dispar terenuri, spaţii comerciale

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Soluţiile MESIANICE pe care toţi prezidenţiabilii ar trebui să le susţină

TOPUL prezidențiabililor după imperiile imobiliare pe care le patronează: Ponta Șapte Case îl răstoarnă pe Iohannis

Şi iată care sunt aceste majorări electorale:

  1.     Indexarea tuturor pensiilor

Toate pensiile vor fi majorate înceând cu luna ianuarie, iar creşterea medie va fi de circa 5%.

  1.     Majorarea pensiilor recalculate

Dincolo de majorarea tuturor pensiilor, peste un sfert de milion de pensionari vor beneficia de încă o creştere. Este vorba despre penesionarii a căror pensie a fost deja recalculată. “Cu certitudine ea va intra în aplicare de la începutul lui 2015. Este vorba de cei 250.000 de pensionari pentru care s-a recalculat până acum. Este vorba despre un venit suplimentar aferent la 10 luni de zile şi va fi pus în aplicare din ianuarie 2015″, declarat recent ministrul Muncii, Rovana Plumb.

  1.     Creşte salariul minim

Salariul minim pe economie creşte cu peste 8% de la începutul anului viitor. Adică cel mai mic salariu brut va fi de 975 de lei. În bani, creşterea medie va fi de 75 de lei. Nu este singura majorare din 2015 a salariului minim. La jumătatea anului, în luna iulie, va avea loc  încă o majorare a salariului minim, astfel încât acesta va depăşi 1.000 de lei. Majorarea progresivă va continua, iar, potrivit unei prognoze, salariul minim va ajunge la 1.200 de lei până la finele anului 2016.

ALEGERI PREZIDENŢIALE: DOUĂ GREŞELI MAJORE pe care le fac partidele de dreapta. Ce ar trebui să îndrepte de urgenţă

  1.  Indexarea salariilor pentru profesori şi medici

Guvernul promite si indexarea salariilor pentru profesori si medici, dar inca nu a stabilit cuantumul cresterii.

  1.     Fond de stimulare pentru profesori

Şcolile ar putea avea la dispoziţie un fond de stimulare, iar cadrele didactice care au dobândit titlul ştiinţific de doctor ar putea primi un spor de 15% la salariul de bază. Sunt prevederile unui proiect de lege, care mai stabileşte acordarea unui ajutorul de deces în cuantum de 5 salarii ale persoanei decedate. E în stadiu de proiect de lege, nu a fost încă votat.

  1.     Bani pentru pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice

La mijlocul lunii septembrie, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat că profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesională, însă suma va fi majorată la 150 de euro (de la cuantumul vechi de 100 de euro, acordat în urmă cu mai mulţi ani).

  1.  Bani de liceu

Ajutorul social în cadrul programului “Bani de liceu” va creşte până la 250 de lei pentru elevi. Actualmente, această sumă este de 180 de lei.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Cum îi manipulează PSD pe Iohannis, Udrea şi Macovei. Metoda ochilor închişi

  1.  Alocaţiile pentru copiii din familiile nevoiaşe

Vor creşte alocaţiile pentru copiii care provin din familii nevoiaşe! Guvernul a decis să voteze în zilele următoare un proiect prin care alocaţiile de 42 de lei să fie suplimentat pentru cazurile sociale. Încă nu s-a decis cuantumul majorării, dar voci din PSD au spus că aceasta nu poate fi doar de câţiva lei.

  1.     Majorarea salariilor pentru angajaţii din Sănătate

Începând cu 1 decembrie, fiecare salariat din Sănătate şi Asistenţă Socială va beneficia de o creştere salarială în sumă fixă, lunară, începând cu data de 1 decembrie. Salariile angajaţilor din sistemul sanitar vor fi mai mari cu 70 de lei. Aşa arată soluţia după negocierile dintre sindicaliştii din sănătate şi ministrul Finanţelor. Potrivit estimărilor sindicaliştilor, suma ce ar putea fi folosită pentru mărirea salariilor este 214 milioane de lei.

  1.     Venit suplimentar pentru mamele aflate în concediu de creştere a copilului

Mamele aflate în concediu de creştere a copilului vor putea câştiga din alte activităţi un venit anual de 3.000 de lei, după cum a anunţat recent ministrul Muncii, Rovana Plumb. În sprijinul mamelor care vor să rămână mai mult timp cu copilul, ministrul Muncii a anunţat că în Comisia pentru muncă s-a propus un amendament prin care mamele aflate în perioada concediului de îngrijire a copilului pot obţine un venit suplimentar de 3.000 de lei pe an. Nu s-au precizat încă detalii exacte despre acest venit suplimentar.

https://econtext.ro/politica/topul-pomenilor-electorale-aruncate-de-guvernul-psd-pentru-a-strange-voturi-pentru-ponta-top-10-pomeni.html

Related posts

Crimeea – Invadatorii ruşi încearcă să distrugă rezistența populației locale

econtext

Autostrazile A1 si A2 ar putea avea din toamna perdele forestiere noi

Asaftei Bogdan

Vestea dimineții despre Prigojin! Ce s-a întâmplat cu șeful Wagner

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More