14.8 C
București
15 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate

125 de fapte de luare de mită! Cadru universitar trimis în judecată de DNA!

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui cadru universitar acuzt de 125 de fapte de luare de mită.
Potrivit unui comunicat DNA, cel vizat este RUDOLF CRISTIAN, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reșița. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale), conform stiripesurse.ro.

„În zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, inculpatul Rudolf Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la 24 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic.

Concret, inculpatul ar fi pretins de la fiecare masterand:

– 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă,

– 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă,

– 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În contextul menționat mai sus, la data de 18 februarie 2023, inculpatul Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în rechizitoriu.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș – Severin, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Related posts

Vreme neobișnuită în noiembrie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

econtext

Rusia pune bombe ghidate împotriva navelor comerciale în apropiere de coastele României

econtext

Silviu Prigoană o face praf pe Adriana Bahmuțeanu! „fiecare e înregistrat cu o anumită cantitate de minte, nu toată lumea gândește la fel”

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More