20.3 C
București
27 aprilie 2024
econtext.ro
RENOVATIO

A început expertizarea pentru consolidarea clădirii monument istoric unde a funcționat BNR și Creditul Funciar Rural

A început procesul de expertizare pentru consolidarea clădirii monument istoric în care a funcționat Banca Națională a României (BNR) și Creditul Funciar Rural, situată pe Bulevardul I.C. Brătianu nr. 10, în Sectorul 3. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că se desfășoară expertizarea clădirii monument istoric care a găzduit BNR și Creditul Funciar Rural.

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, din cadrul Primăriei Municipiului București, desfășoară activități de expertizare în vederea consolidării clădirilor. În perioada următoare, se va acorda atenție deosebită clădirii monument istoric de pe Bulevardul I.C. Brătianu nr. 10, în Sectorul 3.

Primarul general a promis că această clădire va fi consolidată, reabilitată și reintrodusă în circuitul funcțional.

Pentru elaborarea expertizei tehnice, vor fi efectuate o serie de teste, inclusiv:

  • Realizarea unui releveu al clădirii prin scanare 3D.
  • Analiza structurii de rezistență.
  • Efectuarea analizelor și testelor nedistructive pentru determinarea caracteristicilor materialelor.
  • Studiu geotehnic, cum ar fi foraje și dezveliri de fundații, etc.

Imobilul are un parter, un etaj și o mansardă, având o suprafață totală de aproximativ 3.653 de metri pătrați.

Nicușor Dan a reamintit că, conform unui proiect adoptat în decembrie 2017 de Consiliul General al Municipiului București, Primăria a achiziționat clădirea cu suma de 17,7 milioane de lei.

Această clădire este inclusă pe lista monumentelor istorice din București, fiind clasificată în categoria B și datând din anul 1880, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Construcția a fost realizată conform planurilor arhitectului francez Paul Gottereau și a servit ca sediu pentru instituția financiară „Creditul Funciar Rural”. De asemenea, a fost locul în care a fost amplasat primul tezaur al Băncii Naționale a României.

Recent, primarul a anunțat că municipalitatea a avansat în achiziționarea a 20 de minicentrale termice pentru a rezolva problemele legate de furnizarea apei calde și a căldurii în București.

Nicușor Dan a menționat că procedurile de achiziție vor începe în curând, conform unei postări pe pagina sa de Facebook.

Compania Municipală Energetica Servicii urmează să demareze procedurile pentru achiziționarea acestor sisteme modulare care vor asigura furnizarea optimă a agentului termic și apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare.

Primarul general al Capitalei a subliniat că aceste minicentrale reprezintă instalații modulare, constând în containere transportabile și mobile, în care sunt amplasate echipamentele necesare pentru producerea de energie termică. Aceste echipamente includ cazane de apă caldă, conducte, vase de expansiune, colectoare, stații de tratare a apei, instalații pentru alimentarea cu combustibil, apă și energie electrică, automatizare și componente electrice, printre altele.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 105.567.644,78 lei, fără T.V.A.

Related posts

Chletuieli astronomice pe pavele și borduri în 2022! Suma trece de 190 milioane de euro!

Cazaban Emilia

Stația „Timpuri Noi” urmează să fie redenumită. Aceasta se va numi „Octavian Udriște”

econtext

Vrei să devii dezvoltator imobiliar? Iată ce ai de făcut, pas cu pas!

Nemeșan Iulian

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More