26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL Recomandate

Baronul Dragoș Chitic, maestru emerit în inginerii financiare. Candidatul PMP preferă jongleriile bancare

Ingineriile financiare par să fie specialitatea numărul unu a primarului din Piatra Neamț, nimeni altul decât Dragoș Chitic. Care este și candidatul PMP pentru un nou mandat de primar. Iar aceste jonglerii financiare l-ar putea aduce în spatele gratiilor pentru o perioadă bună de timp.

A scăpat odată, în iunie 2019, când a fost condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul privind schimbul de terenuri făcut între Primăria Piatra-Neamţ şi omul de afaceri Mihai Apopii. Trei ani, dar cu suspendare! Potrivit comunicatului DNA de la acea vreme, Dragoş Chitic era la data faptei viceprimar al municipiului Piatra-Neamţ. A scăpat atunci, dar a rămas cu obiceiuri ”tenebroase”.

Jonglerii în declarațiile de avere

Concret, dacă iei la puricat declarațiile de avere ale candidatului PMP la primărie, te iei efectiv cu mâinile de cap. Apar conturi, dispar conturi, apar bani, apoi se evaporă, se diluează instant, ca și cum n-ar fi existat niciodată. Multe, multe lucruri inexplicabile, intenționate sau nu. Practic, dacă ar fi dat în judecată, Chitic ar putea avea problem serioase întrucât i s-ar activa și condamnarea cu suspendare! Altfel zis, ar primi un ”bonus” consistent, aproape cât un mandate de primar!

De la consilier local la primar

Și să o luăm metodic! În declarația de avere depusă pe 13 iunie 2014, Dragoș Chitic a afirmat că deține cinci terenuri, din care unul agricol, unul forestier si trei in intravilan, ce insumeaza peste 47.000 metri patrati, doua apartamente in Piatra-Neamt si o casa de vacanta in Garcina, plus doua autoturisme de lux.

2014

În privința banilor deținuți în bănci, din declarația de avere reiese că acesta avea 5.000 de euro (depozit deschis în 2013 la CEC), 14.000 lei (depozit deschis în 2014 la ING) și 8.800 lei (cont curent, la ING). Plus două împrumuturi luate tot de la ING, scadente în 2015 și 2019, și care totalizează 46.000 lei. Peste 10 mii de euro datorie. Și pe aici apar lucrurile suspecte!

2015

Un an mai târziu, în declarația de avere din 4 iunie 2015, Chitic și-a trecut tot trei conturi: un deposit de 5100 euro, un cont curent de 8.800 lei și încă un depozit de 55.000 lei (deschis tot în 2014 la ING). Pe scurt, un plus de 41.000 de lei la depozite (față de 14.000 lei în declarația de avere precedentă). La datorii, modificări mici: 45.000 lei.

Altfel zis, candidatul PMP a reușit să pună deoparte 41.000 de lei în condițiile în care a câștigat 49.228 lei tot anul (salariul de la primărie și de la celelalte firme). Ar însemna că Dragoș Chitic a depus în bănci aproape toți banii pe care i-a câștigat! Poate nu pare o sumă prea mare, dar la nivelul orașului Piatra Neamț, să pui deoparte 41.000 de lei dintr-un foc e ceva! Practic, ai spune că edilul nu cheltuie mai niciun ban.

2016

Și lucrurile nu se opresc aici! Un an mai târziu, în declarația din aprilie 2016, Chitic are și mai mulți bani: 71.894 lei în conturi curente, plus un depozit bancar de 5190 euro. Iar la datorii, o nouă ”surpriză” plăcută pentru edil: mai are datorii doar de 10.300 de lei. A reușit să plătească datorii de circa 35.000 de lei și a reușit să pună și mai julți bani deoparte, după cum se vede în conturile curente.

2017-2020

Averea lui Chitic continuă să crească la capitolul ”bani în bănci” și în 2017. Astfel, potrivit declarației de avere, el avea în acel an depozite bancare de circa 96.000 lei. Iar la datorii tot 14.000 lei. Iar situația nu se schimbă prea mult în următorii ani, astfel că ăn declarația depusă în aceste zile, pentru candidatura la primărie, Chitic avea depozite bancare în valoare de 85.000 lei. Iar datorii zero!

Concluzii

La o primă privire, am putea spune că Dragoș Chitic nu are foarte mulți bani prin conturile personale. Problema nu e la valoarea conturilor, ci la modul în care au crescut acestea. Dacă scădem cheltuieli normale ale unei familii, e aproape imposibil să pui deoparte cam toți banii pe care-i câștigi! Ceea ce sună a inginerie financiară pe față! Un adevărat BARON, dacă l-am cita pe Traian Băsescu, șeful de partid al lui Chtiic! Asta dincolo de acuzațiile aduse de alte publicații (vezi articolul din Atac despre tunul imobiliar de 3,8 milioane de euro)! Iar la problemele juridice ale candidatului Chitic, o investigație reală a modului în care acesta a jonglat prin conturi ar putea să-i aducă surprise neplăcute. Care să nu mai fie cu suspendare!

Related posts

Planeta se încălzește așa de repede, încât ținta de 1,5 C ar putea fi depășită chiar și în 2024, și nu spre anul 2030, cum se credea

econtext

Rusia se teme de sistemele HIMARS și M270 MLRS din România. Testarea acestora a început

econtext

Achiziția vaccinurilor anti-Covid. Detalii noi din dosarul procurorilor DNA

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix