23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 îl acuză pe Cristian Popescu Piedone că își plătește postările online din bani publici

Alexandru Dimitriu, candidatul USR la Primăria Sectorului 5, a depus o plângere penală pentru delapidare şi abuz în serviciu pe numele primarului Cristian Popescu Piedone. Mai exact, societatea Infrastructură Sector 5, subordonată Consiliului Local, sponsorizează apariţiile pe reţelele sociale ale edilului Piedone, precizează comunicatul de presă al USR Bucureşti, scrie News.ro.

Este vorba despre o infracţiune de delapidare, deoarece se folosesc fondurile unei societăţi comerciale în beneficiul personal al primarului, conform USR.

„Banii, care ar fi trebuit să fie alocaţi pentru repararea străzilor sau alte lucrări de infrastructură, sunt acum cheltuiţi în reclame pe Facebook pentru beneficiul personal al primarului. Suma de 31.238 de lei a fost cheltuită pentru această activitate, conform datelor oficiale. Zeci şi zeci de mii de lei sunt acum folosiţi pentru clipurile populiste ale lui Piedone, în timp ce sectorul se confruntă cu probleme grave, şantierele stau părăsite şi nu există bani pentru lucrările necesare”, a declarat Alexandru Dimitriu, conform sursei citate.

Deciziile luate de primarul Piedone ridică serioase semne de întrebare cu privire la buna gestionare a fondurilor publice şi la conduita administrativă a acestuia. Utilizarea resurselor financiare destinate infrastructurii şi altor proiecte în scopuri personale arată lipsa de responsabilitate şi transparenţă în administraţia sectorului, explică Dimitriu.

USR Sector 5 va continua să monitorizeze şi să aducă în atenţia publicului astfel de cazuri pentru a asigura transparenţă şi integritate în administraţia sectorului, adaugă sursa citată.

Piedone, favorit în sondaje

Actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat oficial pe 17 martie intrarea sa în cursa pentru alegerile de la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal, un partid fondat de Dan Voiculescu.

Potrivit unui sondaj comandat de actualul primar general Nicușor Dan și dat publicității pe 11 martie, Piedone a ieșit pe primul loc în preferințele electoratului. Actualul primar s-a clasat pe locul 2, cu 39,3%. Cristian Popescu Piedone ar obține un scor de 40,4% pentru funcția de primar general, arată un sondaj realizat în perioada 2-9 martie la comanda lui Nicușor Dan.

Potrivit unui sondaj Sociopol, realizat la comanda Alianței PSD-PNL, în perioada 21-24 martie, Piedone se află pe locul al doilea în intențiile de vot, primarul sectorului 5 fiind indicat de 30% dintre respondenți. Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot, iar Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea pentru 24%.

O cercetare făcută de Avangarde la comanda Digi24 a arătat că dacă duminică ar fi alegeri locale, Cristian Popescu Piedone ar obține 44% din voturi pentru Primăria Capitalei, urmat de Nicușor Dan, cu 27%, și de candidatul PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu, cu 16%. Sondajul prezintă și un scenariu în care Piedone s-ar retrage din cursa pentru București.

Votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați cu cine ar vota dacă acesta nu ar candida. Sondajul Avangarde arată că dacă Cristian Popescu Piedone și-ar retrage candidatura, 41% ar vota cu Nicușor Dan, 29% cu Cătălin Cîrstoiu, iar 27% cu Mihai Enache.

Bucureștenii au fost întrebați și cât de mulțumiți au fost de Nicușor Dan în acești ani în care a fost primar. 41% au apreciat activitatea actualului primar ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

Related posts

Harta criminalitatii! Topul judetelor din Romania dupa rata criminalitatii

Asaftei Bogdan

Cu ce sumă de bani crește pensia în România și în Germania în 2024? Diferențele sunt de sute de lei

econtext

Natalia Mateuț, pregătită să facă un copil! Totuși, începutul de an a găsit-o singură!

Moise Lidia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix