28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Controale la toate benzinăriile și stațiile GPL deschise în Sectorul 6

S-au efectuat inspecții la toate benzinăriile și stațiile GPL din Sectorul 6, iar rezultatele indică faptul că o singură benzinărie din acest sector deține toate autorizațiile necesare. Totuși, chiar și în această benzinărie există o problemă, și anume că nu respectă distanța minimă față de clădirile din vecinătate.

În ceea ce privește stațiile GPL, se constată că 3 dintre acestea nu dispun de 8 din cele 11 licențe de funcționare necesare conform reglementărilor.

Luni, 28 august 2023, primarul Sectorului 6 a solicitat Poliției Locale S6 să efectueze verificări la toate stațiile GPL și benzinăriile din sector. La finalul acestor verificări, se așteaptă ca situația să fie clarificată cu privire la autorizațiile deținute și respectarea distanței minime cerute de lege în raport cu clădirile în apropiere.

Tragedia de la Crevedia ne-a făcut să înțelegem că nimeni nu poate fugi de răspundere, chit că are sau nu atribuții în a aviza/aproba sau nu activitatea de comerț cu combustibili, a afirmat Ciprian Ciucu.

Timp de trei zile, echipe formate din polițiști de la Serviciul Mediu, Inspecție Comercială și Disciplina în Construcții au efectuat verificări în teren. Au fost identificate 40 de benzinării și stații GPL deschise, iar autoritățile au solicitat administratorilor să prezinte toate documentele și autorizațiile necesare pentru funcționarea acestora.

Documentele verificate au inclus:

  1. Autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU);
  2. Autorizația de la Inspectoratul pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR);
  3. Autorizația de mediu;
  4. Autorizația de construcție;
  5. Autorizația de gospodărire a apelor;
  6. Atestatul GANEx (pentru gestionarea deșeurilor periculoase);
  7. Raportul privind protecția la explozii (furnizat de INSEMEX);
  8. Licența de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru comercializarea gazelor petroliere lichefiate (GPL);
  9. Certificatul de atestare pentru vânzarea de produse energetice;
  10. Buletinele de verificare metrologică.

Dintre toate locațiile controlate, doar o benzinărie avea documentele în regulă. Cu toate acestea, aceasta nu respecta distanța minimă legală față de imobilul din vecinătate.

Primăria Sectorului 6 a subliniat că Poliția Locală S6 nu eliberează certificate sau autorizații de funcționare pentru aceste benzinării și stații GPL. Totodată, nu are competența de a impune măsuri pentru ca aceste locații să se conformeze cerințelor legale.

Raportul m-a speriat, dar am decis să îl fac public. După ce îl veți citi, e scurt și la obiect, vă veți simți ca mine. Transparența noastră este totală, tocmai de aceea aveți aici cel mai detaliat și complet raport făcut vreodată public pe acest subiect. Acest raport informativ va fi trimis tuturor instituțiilor cu atribuții de verificare, închidere, sau aducerea în legalitate a acestor stații.
Ordonanța nr. 99 din 29 august 2000 (republicată), privind comercializarea produselor și serviciilor de piață NU DĂ DREPTUL PRIMĂRIILOR SĂ AUTORIZEZE SAU SĂ ÎNCHIDĂ AFACERILE CU COMBUSTIBILI.
Articolul 3 spune clar, la aliniatul (3), că „Sunt exceptate de la prevederile prezentei ordonanțe activitățile de comercializare având ca obiect la litera c) combustibilii pentru uzul mijloacelor de transport, inclusiv cei comercializați prin stații de distribuție”.
Primăriile sunt responsabile doar de emiterea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, iar aici am dispus un control intern suplimentar. Pe mandatul meu nu s-au emis astfel de autorizații.
Acest lucru fiind clarificat, asta nu înseamnă că nu trebuie să nu fim responsabili și să știm ce se întâmplă în localitățile noastre, a afirmat primarul Sectorului 6, într-un comunicat transmis de PS6.

Raportul complet AICI.

În Sectorul 6, doar o benzinărie deține toate certificatele și autorizațiile necesare pentru funcționare. În același timp, se constată că 3 dintre stațiile GPL nu au 8 dintre cele 11 licențe de funcționare cerute.

Benzinăria care are toate autorizațiile este OMV Petrom, situată pe Strada Virtuții nr. 48. Cu toate acestea, chiar și în acest caz există o problemă semnalată de Primăria Sectorului 6, și anume că aceasta se află la doar 10 metri distanță de un imobil.

Related posts

Jandarmerița prinsă cu droguri. Au venit rezultatele de la laborator

econtext

Weekendul acesta va avea loc evenimentul „Străzi deschise – București Promenadă Urbană”, în Sectorul 6 al Capitalei

econtext

Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, s-a încurcat în calcule. Ședință de Guvern pentru noua lege a pensiilor și a cash-ului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix