26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Lukașenko a pus ochii pe un teritoriu NATO și se pregătește să îl atace: „Ei trăncănesc mereu”

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a discutat cu armata țării sale desăre un posibil atac asupra unui mic teritoriu al Alianței Nord-Atlantice.

Aleksandr Lukașenko a discutat despre un posibil atac asupra Coridorului Suwalki, teritoriu al Lituaniei și Poloniei situat între Belarus și regiunea Kaliningrad din Rusia.

Presa din Ucraina a reușit să intre în posesia unui dialog purtat de Lukașenko și Alexander Naumenko, comandantul Comandamentului Operațional de Nord-Vest, postat de canalul pro-guvernamental belarus Telegram Pul Pervogo și preluat de Ukrainska Pravda.

În timpul conversației celor doi, Lukașenko îl întreabă pe Naumenko despre lățimea coridorului Suwalki, despre care „ei [probabil referindu-se la Lituania – n.r.] trăncănesc mereu”.

Lukașenko: „Veți lua o parte din Polonia”

„Ei nu ar trebui să se comporte așa. Dar acum va trebui să se confrunte cu republicile baltice… Și veți lua o parte din Polonia”, spune Lukașenko la aflarea lățimii coridorului (42 km în linie dreaptă).

Apoi, liderul de la Minsk îl întreabă pe comandantul armatei belaruse dacă poate ține teritoriul cu „trupele sale”. Naumenko îl asigură că „toate acțiunile au fost planificate, se lucrează la problemele legate de pregătirea de luptă, iar personalul este în curs de pregătire”.

Breșa Suwalki, un coridor terestru între Belarus și exclava rusă Kaliningrad, este considerat un loc foarte probabil de atac în cazul unui eventual război rusesc împotriva membrilor estici ai NATO.

Mai mult, în octombrie 2023, Pavel Muraveiko, prim-vice-secretar al Consiliului de Securitate din Belarus, a propus „străpungerea breșei” spre regiunea rusă Kaliningrad, provocând indignare în Lituania.

Related posts

Vladimir Putin, prima apariție publică după revolta Wagner. Ce a declarat liderul de la Kremlin

econtext

În perioada 8-23 iulie, iubitorii de mașini de lux clasice sunt așteptați la o expoziție organizată în incinta Mega Mall București

econtext

Israelul a reînceput războiul din Gaza în această dimineață și acuză Hamas de încălcarea acordului de armistițiu

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix