21.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România va doborî orice dronă sau rachetă rusească ce se apropie de graniță. NATO a dat undă verde

România va doborî orice dronă sau rachetă rusească ce se apropie de graniță. NATO a dat undă verde. Andrzej Szejna, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Poloniei, a declarat că NATO studiază problema doborării rachetelor ce zboară spre teritoriul Alianţei Nord-Atlantice.

România va doborî orice dronă sau rachetă rusească ce se apropie de graniță. NATO a dat undă verde, având în vedere evenimentele recente.

NATO ia în considerare posibilitatea interceptării rachetelor și dronelor rusești pe măsură ce acestea se apropie de granițele Alianței, în urma incidentelor petrecute în România și Polonia.

România va doborî orice dronă sau rachetă rusească ce se apropie de graniță. NATO a dat undă verde
Alianța analizează diverse concepte, inclusiv doborarea unor astfel de rachete atunci când acestea sunt foarte aproape de granițele NATO.

Rachetele NATO ar putea lovi lovi rachetele rusești în afara teritoriului lor, acest lucru fiind făcut cu înștiințarea Ucrainei și ținând cont de consecințele internaționale, a spus Andrzej Szejna, potrivit mil.in.ua.

În privința incidentului recent, când o rachetă rusă a violat spațiul aerian polonez zburând spre ținte din Ucraina, Szejna a precizat că racheta a zburat la o altitudine de 400 de metri, tranzitând doi kilometri, dar a fost un „act intenționat și a avut anumite ținte”.

România

Rusia știa că, dacă racheta se deplasa mai departe în Polonia, va fi doborâtă. Avioanele erau în aer, pregătite.

„Ar fi existat un răspuns. Zborul a fost planificat pentru a testa puterea de apărare și vigilența Forțelor Armate poloneze”, a declarat ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Poloniei.

Se subliniază că Rusia nu ar trebui să-și impună propriile reguli Alianței și pe viitor va exista un răspuns.

„Rusia trebuie să se obișnuiască cu faptul că partea NATO, partea democratică, partea UE vor începe să dea un anumit ton atunci când vine vorba de rezolvarea conflictului din Ucraina”, a spus Szejna.

Generalul Ben Hodges, fost comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, a îndemnat ferm România și Polonia să doboare orice dronă și rachetă rusești care le traversează spațiul spre Ucrainia pentru a ucide.

Potrivit generalului, o parte din rachete sunt lansate de ruși din zonele ocupate din Ucraina, dar o mare parte sunt lansate de peste Marea Caspică, de aceea consideră că România, Polonia și alte țări est-europene NATO ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a lovi, de a contracara aceste rachete din interiorul propriului spațiu aerian.

„Am avut recent un caz în care o rachetă rusească a trecut prin spațiul aerian polonez și apoi a lovit o țintă în Ucraina. Așadar, de ce Polonia și România nu își ridică avioanele de îndată ce înțeleg că vin rachete – nu știi că acea rachetă nu le va lovi”, a declarat Hodges.

Related posts

NATO poate sprijini şi Ucraina şi Israel. Mircea Geoană: Avem suficient de multe resurse

econtext

Demiteri masive în Poșta Română! Sute de angajați își pierd locul de muncă: „Fiecare muncă este făcută de patru ori”

Nemeșan Iulian

Ucraina a pus pe fugă Flota Mării Negre a lui Putin. Care a fost rolul României și al SUA?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix