10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Noul premier Mihai Razvan Ungureanu are o avere de aproape jumatate de milion de euro, de trei ori mai mult decat Emil Boc. Vezi ce proprietati are noul premier

La o prima vedere, Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat sa formeze un nou Guvern, este mai bogat decat Emil Boc, fostul prim-ministru al Romaniei.

Intr-un calcul realizat la mijlocul anului trecut, Emil Boc detinea o avere de circa 135.000 de euro.

Vezi aici ce avere au Emil Boc, Victor Ponta si Crin Antonescu

Econtext isi propune sa calculeze averea noului premier desemnat, dupa cum rezulta din declaratia sa de avere. Cu alte cuvinte, vom aduna toate componentele averii sale (cladiri, terenuri, masini, bani in conturi, etc.) pentru a afla valoarea finala. Inca un lucru important: unele din proprietati sunt detinute in coproprietate. Inca un fapt important: informatiile sunt aferente anului 2010, fiind cele mai noi date.

Bani, masini, salarii, terenuri

Dupa cum stiti, nu este prima analiza in care Econtext prezinta averea unor bugetari sau anumite componente ale resurselor financiare ale acestora.

Iata cateva din aceste analize:

Exclusiv! Econtext a calculat averea celor mai importanti bugetari din Romania. Vezi ce avere au Blejnar, Kovesi, Popa, Basescu, Maior, Morar, Chiritoiu, Isarescu, Oprescu

Averea sefilor de judete. Cat pamant detin presedintii de consilii judetene. TOP national!

Banii jandarmilor, la control! Topul salariilor incasate de sefii jandarmilor din toate judetele Romaniei

Harta salariilor din Romania in 2012. Topul judetelor din tara noastra dupa nivelul salariilor din acest an

Ce masini au cei mai cunoscuti politicieni din Romania. Vezi ce autoturisme 4 X 4 conduc Tariceanu, Mitrea, Ponta, Nastase, Antonescu, Udrea, Vanghelie, Oprea, Fenechiu

Terenurile noului premier

Sa revenim! Noul premier desemnat are in posesie trei terenuri, doua situate in intravilane si un teren agricol. Primul teren, situat in satul Sotrile, comuna Nistoresti, judetul Prahova, are 5.000 de metri patrati. In aceasta comuna, terenul intravilan se vinde cu circa 4 euro pe metrul patrat. Ceea ce inseamna ca acest teren valoreaza 20.000 de euro.

Al doilea teren are 423,5 metri patrati si se afla in Voluntari, judetul Ilfov. Dupa o radiografie realizata de Econtext la mijlocul anului trecut, terenul din Voluntari valora 126 de euro/mp. (Vezi aici cat valoreaza terenul din fiecare localitate din jurul Capitalei).

De atunci, terenul din Voluntari s-a mai ieftinit, pana la circa 110 de euro/mp. Ceea ce inseamna ca acest teren valoreaza acum 46.585 de euro. Al treilea teren, de 2 hectare, este situat in extravilanul orasului Slobozia si ar valora circa 40.000 de euro.

Locuinte si masini si conturi si depozite

In privinta locuintelor, Mihai-Razvan Ungureanu are doua astfel de proprietati, un apartament de doua camere in Iasi si o casa in Voluntari, aferenta terenului antementionat. Apartamentul din Iasi valoreaza circa 50.000 de euro, iar casa din Voluntari are o valoare de circa 250.000 de euro. La capitolul auto sta slab. Nu are nici o masina pe numele sau.

In privinta conturilor, noul premier are bani in mai multe banci. In total, el are circa 20.500 de euro in conturi. In schimb, are si datorii de aproape 100.000 de euro.

Salarii

La capitolul salarial, noul premier desemnat a incasat venituri anuale in valoare de 66.147 de lei, ceea ce inseamna un salariu lunar de 5.512 de lei. De asemenea, el a obtinut si alte venituri salariale, in valoare de 28.574 de lei, de la Universitatea Bucuresti.

In moneda europeana, drepturile salariale primite de noul premier echivaleaza cu suma de 22.300 de euro. Sa mai adaugam drepturi de autor in valoare de 1.963 de lei (457 euro).

Tot in acest an, sotia sa a acordat servicii de consultanta in valoare de 355.933, dar aceasta suma nu o vom trece in dreptul sau, nefiind obtinuta de el.

AVERE

Daca tragem linie, Mihai Razvan Ungureanu are urmatoarea avere: 106.585 de euro (terenuri) + 300.000 de euro (locuinte) + 20.500 de euro (conturi) + 22.300 de euro (salarii) + 457 euro (drepturi de autor).

In total, 449.842 de euro. Aproape jumatate de milion de euro. De peste trei ori mai mult decat fostul premier Emil Boc.

 

http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/noul-premier-mihai-razvan-ungureanu-are-o-avere-de-aproape-jumatate-de-milion-de-euro-de-trei-ori-mai-mult-decat-emil-boc-vezi-ce-proprietati-are-noul-premier.html

 

 

Related posts

Palestina. Ce înseamnă și care este originea istorică a conflictului

econtext

Senatul SUA, în plin scandal. Un angajat a livrat Ucrainei echipamente de lunetiști

econtext

Ministrul apărării din Ucraina şi-a depus demisia. Este bănuit de corupție

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More