15.3 C
București
6 iunie 2023
econtext.ro
Recomandate TURISM

Benzi pentru bagaje noi inaugurate pe Otopeni! „s-a obţinut o capacitate suplimentară de 20%”

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, o investiţie de 3,2 milioane euro, a informat compania, potrivit wall-street.ro.

„După o investiţie de 3,2 milioane euro, s-a obţinut o capacitate suplimentară de 20% şi o reducere substanţială a timpului de aşteptare la sosirea bagajelor. Au fost înlocuite, în prima fază, 4 dintre cele 6 benzi de bagaje şi echipamentele aferente de pe fluxul de sosiri. Precizăm că trei dintre aceste benzi erau în funcţiune de la deschiderea aerogării Sosiri (2003)”, se arată în comunicatul CNAB.

Lucrările de înlocuire s-au derulat etapizat şi au început în urmă cu 6 luni. Primele benzi de bagaje înlocuite au fost benzile 3 (primul etaj) şi 4 (parter), ulterior urmând fiind schimbate, pe rând, şi celelalte două (1 şi 2, ambele la etaj).

Lucrările au fost programate în extra-sezon, astfel încât reducerea temporară a capacităţii de procesare să aibă impact minim asupra timpului de aşteptare la recuperarea bagajelor, se precizează în document. De asemenea, CNAB, împreună cu agenţii de handling, a stabilit, înainte de începerea lucrărilor, măsurile necesare pentru ca eventualul disconfort resimţit de pasageri să fie minimizat pe parcursul lucărilor.

„Odată cu finalizarea investiţiei, pasagerii Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti beneficiază de un sistem modern, silenţios şi cu o capacitate sporită, implicit de scurtarea substanţială a timpului de aşteptare”, subliniază sursa citată.

Related posts

Ciolacu vorebește despre vârsta de pensionare: ar trebui egalizată!

Axinte Dan

„Aveam un onorariu uriaș”. Adevăratul motiv pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1!

Nemeșan Iulian

Întâlnire de gradul 0! Din moment în moment va începe conferința de presă a liderului chinez, Xi Jinping și Vladimir Putin!

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More