30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Premierul Poloniei, lovitură de grație lui Putin. Cere sancționarea produselor agricole din Rusia

Premierul Poloniei îi dă lovitura de grație lui Putin. Cere sancționarea produselor agricole din Rusia și Belarus. Până acum, cerealele din Rusia circulau liber în Polonia, spre deosebire de cerealele ucrainene, blocate de fermieri.

Premierul Poloniei îi dă lovitura de grație lui Putin. Cere sancționarea produselor agricole din Rusia și Belarus, care se bucurau de liberă circulație, spre deosebire de cele ucrainene, blocate de liderii Confederației, un partid cu legături cu Moscova.

Premierul polonez Donald Tusk se adresează Camerei Inferioare a Parlamentului pentru a introduce sancțiuni produselor agricole rusești și din Belarus, potrivit European Pravda.

Premierul Poloniei, lovitură de grație lui Putin. Cere sancționarea produselor agricole din Rusia
Tusk l-a informat pe prim-ministrul Lituaniei că se va adresa Camerei cu privire la introducerea de sancțiuni asupra produselor agricole rusești și din Belarus, după o întâlnire cu premierul lituanian, Ingrida Šimonytė.

Oficialul polonez a adăugat că o decizie comună a UE privind sancțiunile împotriva produselor agricole rusești și bieloruse este esențială.

„Nu este vorba doar de întărirea sancțiunilor din cauza invaziei de către Rusia a Ucrainei și a cooperării Belarusului cu Rusia, ci și de sporirea protecției sectorului agricol din Lituania și Polonia”, a spus premierul polonez.

El a subliniat că una dintre sarcinile principale ale UE ar trebui să fie blocarea exportului de produse agricole rusești și bieloruse.

„Piețele se confruntă într-adevăr cu o presiune mare din cauza războiului. Una dintre sarcinile principale este de a bloca exporturile din Rusia si Belarus către țări care au primit de mult timp aceste produse”, a spus Tusk.

Până acum, în Polonia s-au desfășurat proteste masive ale fermierilor împotriva produselor agricole ucrainene, fiind distruse sute de tone din cerealele provenite din Ucraina, în schimb cele rusești, furate din depozitele din orașele ucrainene ocupate, intrau în liniște prin Belarus.

Inițiator al protestelor împotriva produselor agricole ucrainene este partidul „Confederația”, de extremă dreaptă, care are o agendă deschisă pro-rusă și numeroși membri care au legături cu Moscova.

Related posts

Cine ar putea fi noul șef al Băncii Centrale Europene. Propunerea făcută de Italia

econtext

George Simion, scandal prin ușă la Ministerul Energiei: După taxa pe soare, urmează taxa pe aer

Nemeșan Iulian

Anunțul lui Zelenski care îl va înfuria din nou pe Putin: Ucraina a primit lansatoare de rachete Patriot pentru apărarea aeriană

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix