10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Topul european al deceselor cauzate de accidente rutiere. Cati romani isi gasesc sfarsitul din cauza neatentiei la volan si a serviciilor medicale jalnice

Ca sosele din Romania sunt extrem de proaste, acesta este un lucru mai mult decat cunoscut.

Ca rata accidentelor din tara noastra este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeana, iarasi este un lucru cunoscut.

Din nefericire, Romania este o tara cu o rata crescuta a accidentelor, dar si o tara cu o rata ridicata a persoanelor care mor din cauza acestor accidente rutiere.

Exista si tari cu un numar ridicat de accidente rutiere, dar unde rata mortalitatii din cauza acestor accidente este mult mai redusa. Acest lucru se intampla intrucat exista un serviciu de urgenta bine dotat, dar si infrastructura care permite ambulantelor sa ajunga la timp la locul accidentelor.

Accident – ajutor medical

Nu si in Romania. In tara noastra, aproape tot liantul accident – spitalizare este ingreunat de diverse deficiente, de la cele de ordin medical pana la cele ce tin de traficul rutier cotidian. Iar acest fapt contribue la o rata urcata a mortalitatii rutiere.

Econtext va prezinta un top european al deceselor cauzate de accidentele rutiere.

Nu este prima analiza despre aceasta tematica, a accidentelor si a sistemului medical aferent, pe care Econtext o publica.

De exemplu, la inceputul acestui an, am publicat o analiza despre numarul ambulantelor din Romania si am aratat ca numarul acestora aproape ca s-a injumatatit in ultimii ani (vezi AICI cate ambulante mai sunt in tara noastra).

Top decese cauzate de accidente rutiere

Revenind, cel mai periculos stat european din perspectiva mortalitatii rutiere este Lituania.

Aici, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere este de 64,3 la suta de mii de locuitori.

Cu alte cuvinte, la fiecare suta de mii de locuitori, 64 de persoane mor in accidente rutiere. Dupa Lituania, vine un alt stat din zona baltica. De altfel, primele trei pozitii sunt ocupate de cele trei state din zona baltica.

Dupa care, bineinteles, vine Romania. Tara noastra este pe locul patru in UE dupa numarul deceselor cauzate de accidente rutiere.

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-european-al-deceselor-cauzate-de-accidente-rutiere-cati-romani-isi-gasesc-sfarsitul-din-cauza-neatentiei-la-volan-si-a-serviciilor-medicale-jalnice.html

Related posts

Criza a rupt Romania in doua: salariile au urcat cu 50% in unele sectoare, dar s-au prabusit cu 30% in altele. Vezi cine a castigat/pierdut pariul cu criza

Asaftei Bogdan

„Mireasa lui Putin”. Fosta ministră de Externe a Austriei, Karin Kneissl, nu mai vrea să plece din Rusia

econtext

Luptă epică între un Abrams al SUA folosit de Ucraina și un tanc rusesc. I-a zburat turela

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More