33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Topul prefectilor datornici. Cati bani datoreaza prefectii din Romania

Au salarii mari, afaceri banoase, dar si datorii pe masura. Conduc destinele Romaniei, sunt platiti cu mult peste media pe tara, dar tot au datorii, fie la banci, fie la diverse companii sau persoane fizice.

Despre cine este vorba? Chiar despre reprezentantii Guvernului in fiecare judet din tara!

Econtext va prezinta datoriile pe care le au prefectii din Romania. Datoriile provin din imprumuturi pe care prefectii le-au contractat de la banci ori alte institutii de credit sau din alte surse, de la companii sau persoane fizice.

Iar in functie de valoarea acestor datorii, am realizat o ierarhie a prefectilor.

Foarte important, datele provin din declaratiile de avere ale prefectilor. Inca un lucru: am utilizat moneda euro pentru exprimarea datoriilor.

Nu este prima analiza despre prefecti pe care o publica Econtext.

La jumatatea lunii iulie, Econtext a publicat topul prefectilor dupa salariile pe care le castiga acestia.

 

Vezi aici topul prefectilor in functie de salariile cu care sunt platiti

 

Prefecti

Dar sa revenim! In total, sunt 42 de prefecti in Romania (41 de judete + Bucuresti). Din cei 42 de prefecti, 30 au datorii, iar 12 nu au sau nu le-au inclus in declaratiile de avere.

Bineinteles, fiind persoane cu un statul social mai ridicat, si datoriile lor au un nivel mai mare. Astfel, datoriile cumulate ale celor 42 de prefecti se ridica la putin peste 3 milioane de euro.

Mai exact, 3.103.166 de euro. Ceea ce inseamna o medie de 73.885 de euro de prefect. Cam cat valoreaza in acest moment un apartament cu trei camere situat in Bucuresti.

Patru prefecti au uitat sa precizeze valuta in care au datoriile. Au trecut doar sumele, dar fara a spune si valuta aferenta.

Este vorba despre Alexandru Vegh, prefectul Salajului, Ion Gontea, prefectul Brasovului, Paul Florea, prefectul Galatiului, respectiv, Teodor Nitulescu, prefectul din Teleorman. Din analiza declaratiilor de avere, am concluzionat ca la toti este vorba despre datorii in lei.

Astfel, Alexandru Vegh are o datorie de 143.900 de lei, Ion Gontea trebuie sa plateasca CEC-ului 1.480.000 de lei, Florea trebuie sa dea 1.210.000 de lei, iar Nitulescu are de inapoiat 2 milioane de lei.

In clasamentul general am echivalat toate valutele in euro, dupa cum am mentionat anterior.

Top

Cel mai datornic prefect este cel al judetului Teleorman. Teodor Nitulescu are o datorie de 2 milioane de lei, ceea ce echivaleaza cu aproape jumatate de milion de euro. Mai exact, el datoreaza 476.200 de euro.

Nitulescu este urmat de Dan Cornel Baranga, care trebuie sa returneze 425.000 de euro. Doar acestia au datorii de peste 400.000 de euro.

Pe a treia pozitie se situeaza Mihai Atanasoaei, prefectul Capitalei, care are de platit creditorilor suma de 394.134 euro.
La polul opus se situeaza Dumitru Popa, prefectul judetului Braila. El datoreaza cateva mii de euro.

 

Dar iata ce datorii are fiecare prefect, dar si institutiile/persoanele de unde au imprumutat banii:

 

 

 

 

http://old.econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-prefectilor-datornici-cati-bani-datoreaza-prefectii-din-romania.html

 

Related posts

Ucraina: Voluntari din peste 50 de țări luptă împotriva ocupanţilor ruşi în cadrul Legiunii Internaționale

econtext

Putin merge în Ucraina! Când va ajunge liderul rus pe pământ ucrainian?!

Axinte Dan

ONU denunță un nou atac ”odios”, după bombardamentul rusesc asupra civililor din orașul Cerhihiv

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix