17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Controale ANPC la Complexul Comercial Dragonul Roșu finalizate cu amenzi de peste 2,1 milioane de lei

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au efectuat o serie de inspecții la Complexul Comercial Dragonul Roșu, soldate cu aplicarea a sute de amenzi în valoare totală de peste 2,1 milioane de lei.

În urma acestor verificări, mai multe standuri care comercializau produse nealimentare au fost sigilate. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor din Regiunea București-Ilfov a informat că 263 de operatori economici care își desfășurau activitatea în Complexul Comercial Dragonul Roșu au fost supuși controlului.

„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Ilfov a desfășurat o amplă acțiune de control la 263 de operatori economici care își desfășoară activitatea în Complexul Comercial Dragonul Roșu, județul Ilfov, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul activităților de comercializare a produselor alimentare și nealimentare”.

Conform sursei menționate, au fost confiscate produse nealimentare de la 15 operatori economici, conform informațiilor furnizate de News.ro. În urma inspecțiilor realizate de comisari, s-au constatat mai multe încălcări ale regulilor. Aceștia au aplicat 381 de amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 2,1 milioane de lei și au emis 5 avertismente.

De asemenea, s-a decis sigilarea a 16 spații/standuri unde se vindeau produse nealimentare.

Comisarii ANPC au identificat următoarele nereguli principale în cadrul inspecțiilor:

  • Prețurile pentru anumite produse expuse la vânzare nu erau afișate în mod vizibil.
  • Unele produse de marochinărie erau comercializate fără etichetă care să conțină informații despre denumirea și adresa importatorului, tipul materialului din care erau confecționate și instrucțiuni de întreținere.
  • Anumite produse alimentare erau vândute fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare.
  • Produsele textile nu aveau informații în limba română referitoare la compoziția fibroasă.
  • Unii operatori economici nu dețineau autorizație de funcționare.
  • Unele produse cosmetice cu precauțiuni speciale privind utilizarea nu aveau informații traduse în limba română cu privire la funcția produsului cosmetic.

Related posts

Creșterea cheltuielilor bugetare duce la a treia mărire de accize la tutun într-un an

econtext

Klaus Iohannis acuză atacurile ruşilor din Delta Dunării: „Sunt crime de război”. Preşedintele României cere echipamente antidronă

econtext

Parchetul General îl cercetează pe Iohannis, după plângerea AUR

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More