33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Cum a ajuns armata Română în Top 50 din lume ? Câte avioane, elicoptere, soldați și tancuri avem?

Cum a ajuns armata Română în Top 50 din lume ? este o întrebare la care s-a răspuns anul acesta potrivit unui clasament al specialiștilor militari Câte avioane, elicoptere, soldați și tancuri avem?

România se află pe locul 47 în clasamentul Global Firepower al celor mai puternice armate din lume, între Chile (46) și Cehia (48), cu 132.000 de militari (dintre care 50.000 de rezerviști), 146 de aeronave (dintre care 30 de avioane de luptă și 61 de elicoptere), 413 tancuri, 15.836 de vehicule blindate și 45 de nave.

Armata Română se află pe locul 47 din punct de vedere al dotării militare în lume. Ungaria are o putere militară un pic mia mică, fiind pe locul 53, dar trebuie spus că are o populație mult mai mică. Bulgaria se află pe locul 59 la o populație de aproape 7 milioane de oameni.

Cum a ajuns armata Română în Top 50 din lume ? Câte avioane, elicoptere, soldați și tancuri avem?

Ungaria ocupă locul 54 în clasamentul din acest an.

În prezent, printre cele mai puternice armate din lume se numără:

SUA este cea mai mare putere din lume

2. Rusia este a treia cea mai mare putere din lume

3-5. China, India, India

6. Coreea de Sud

7. Pakistan

8. Japonia

9. Franța

10. Italia

11. Turcia

12. Brazilia

13. Indonezia

14. Egipt

15. Ucraina

16. Australia

17. Iran

18. Israel

19. Vietnam

20. Polonia

21. Spania

22. Arabia Saudită

23. Taiwan

24. Thailanda

25. Germania

Potrivit raportului, țările cu cele mai slabe armate din lume sunt Bhutan (145), Benin (144) și Republica Moldova (143).

Clasamentul Global Firepower Ranking of Military Strength 2023 clasifică armatele a 145 de națiuni. „Clasamentul final al puterii de foc globale de mai jos utilizează peste 60 de factori individuali pentru a determina scorul PowerIndex („PwrIndx”) al unei anumite națiuni, cu categorii care variază de la cantitatea de unități militare și poziția financiară la capacitățile logistice și geografia.

Formula noastră unică, internă, permite națiunilor mai mici, mai avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu puteri mai mari, mai puțin dezvoltate, iar modificatori speciali, sub formă de bonusuri și penalizări, sunt aplicați pentru a rafina și mai mult lista care este întocmită anual”, spun autorii.

China are „un avantaj clar în ceea ce privește economia și forța de muncă și se concentrează puternic pe creșterea capacităților sale de război naval, aerian și terestru (în primul rând prin intermediul activelor locale)”. Dacă această tendință va continua, adaugă raportul, China „va deveni principalul adversar militar global al Statelor Unite”.

Related posts

Kim Kardashian a spart 200.000 de euro pe un colier! L-a purtat și Prinșesa Diana!

Avramescu Radu

„Regalul de Gimnastică”, cel mai mare eveniment internațional sportiv organizat de Federația de Gimnastică în România, va avea loc la București

econtext

Prognoza meteo de final de an. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix