19.8 C
București
13 aprilie 2024
econtext.ro
BĂNCI Recomandate

Industria financiară calmată de o mutare uriașă! UBS cumpără Credit Suisse!

Tranzacție majoră în industria bancară: Grupul bancar elvețian UBS a achiziționat rivalul Credit Suisse pentru o sumă care depășește 2 miliarde de dolari conform surselor citate de Bloomberg și Financial Times, scrie wall-street.ro.

În cadrul tranzacției, Banca Națională a Elveției i-a oferit grupului UBS lichidități în valoare de 108 miliarde de dolari pentru a o ajuta în procesul de preluarea a Credit Suisse. Inițial, presa internațională vorbea de o ofertă de 1 miliard de dolari lansată de UBS, așa cum se poate vedea mai jos în varianta inițială a acestei știri.

Știre inițială:

Grupul bancar elvețian UBS a plasat o ofertă pentru cumpărarea competitorului cu probleme Credit Suisse, ofertă care se ridică la 1 miliard de dolari, conform informațiilor Financial Times, preluate de Reuters. Guvernul elvețian ar urma să schimbe reglementările sistemului financiar în așa fel încât să nu fie nevoie de votul acționarilor pentru a fi validată tranzacția.

Tranzacția dintre cele mai mari două bănci elvețiene ar putea să fie semnată cel târziu în seara zilei de 19 martie. Prețul plătit per acțiune ar fi mult mai mic decât valoarea la care se aflau acestea la închiderea ultimei ședințe de tranzacționare. Oferta constă într-un preț de 0,27 de cenți per acțiune, în condițiile în care prețul unei acțiuni se ridica la finalul ședinței de tranzacționare de vineri la 1,86 dolari.

Joi dimineaţa, Credit Suisse a anunţat că-şi va exercita opţiunea de a împrumuta până la 50 de miliarde de franci elveţieni (54 miliarde de dolari) de la Banca Centrală a Elveţiei. Miercuri, autorităţile elveţiene au dat asigurări că Credit Suisse „îndeplineşte cerinţele privind lichidităţile şi capitalul impuse băncilor de importanţă sistemică” şi dacă este necesar poate avea acces la lichiditate de la SNB.

Problemele băncii cu o vechime de 167 ani au mutat interesul investitorilor şi autorităţilor de reglementare din SUA în Europa, unde miercuri acţiunile băncilor au scăzut semnificativ, după ce acţionarul principal al Credit Suisse a anunţat că nu mai poate oferi sprijin suplimentar.

Principalul acţionar de la Credit Suisse, Banca Naţională din Arabia Saudită, a anunţat că nu va cumpăra noi acţiuni la banca elveţiană din motive ce ţin de reglementare. Aceasta a dus la prăbuşirea acţiunilor Credit Suisse cu 25%, în timp ce costul asigurării obligaţiunilor sale împotriva unui default pe termen mediu s-a apropiat de un nivel care în mod normal semnalează o îngrijorare serioasă în rândul investitorilor.

Related posts

Carmen Grebenișan și-a anulat nunta! Motivul e incredibil!

Nemeșan Iulian

Isărescu: Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar a fost depăşit

Popescu Dan Cristian

Scandal imens în familia lui Leo de la Strehaia în timp ce acesta se zbate între viață și moarte! S-au furat 20 de galbeni!

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More