33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Olaf Scholz afirmă că incendiul de la uzina Tesla a fost un atac terorist

Olaf Scholz a caracterizat incendiul care a afectat o substație și a paralizat operațiunile uzinei Tesla din Grünheide, situată în statul federal Brandenburg, ca fiind un act terorist.

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a declarat că poliția și forțele de securitate trebuie să depună toate eforturile posibile pentru a identifica persoanele responsabile și a le aduce în fața justiției.

Olaf Scholz numește incendiul de la uzina Tesla un act terorist

„În ceea ce privește atacul, îl privesc în același mod ca și guvernul statului: a fost un act de terorism. Poliția și forțele de securitate trebuie să facă tot posibilul pentru a identifica autorii și a-i aduce în fața justiției”, a declarat Scholz pentru ziarul Markische Allgemeine Zeitung.

În plus, cancelarul Olaf Scholz a pledat pentru continuarea extinderii fabricii.

Pe 5 martie, membri ai unui grup radical de stânga au declanșat un incendiu la o substație electrică, ceea ce a dus la oprirea uzinei Tesla. Autoritățile germane au condamnat cu fermitate acest act și au solicitat o investigație completă a incidentului.

Olaf Scholz

Valoarea daunelor suferite de uzina americană din cauza perioadei de nefuncționare a fost estimată la câteva sute de milioane de euro. Pe 13 martie, uzina de mașini electrice și-a reluat activitatea normală.

Tot în aceeași zi, Elon Musk a făcut o vizită la fabrică și a dezvăluit planuri pentru extindere.

O mai bună protecție a infrastructurii

//În contextul unei întrebări referitoare la protecția infrastructurii, liderul guvernului german a subliniat necesitatea unei mai bune protejări a infrastructurii țării.

Olaf Scholz spune că trebuie să se ia foarte în serios amenințările la adresa infrastructurii germane de securitate reprezentate de hackeri.

Olaf Scholz

În ceea ce privește infrastructura publică, Olaf Scholz a spus că primii pași au fost deja făcuți.

„Și cerem ca toți cei care conduc rețele și spitale, porturi și companii de transport să-și întărească și protecția”, a conchis cancelarul, potrivit Adevărul.

Related posts

Biden se va întâlni cu Zelenski în Franța și la Summitul G7, în Italia. Ce vor discuta

econtext

Ucraina, flotă aeriană de temut împotriva Rusiei. Va primi avioane Mirage 2000D de la Franța

econtext

Ucraina așteaptă 13 avioane Mirage 2000 din Franța. Folosesc rachete SCALP, ce lovesc la 300 km

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix