23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Operațiune SUA în Marea Roșie împotriva Houthi. 4 drone care vizau o navă de război U.S, distruse

Operațiune SUA în Marea Roșie împotriva Houthi. Forțele armate americane au raportat miercuri că au interceptat și distrus patru drone lansate de rebelii houthi din Yemen, care vizau o navă de război a Statelor Unite în Marea Roșie.

Într-un comunicat al Comandamentului Central al SUA (CENTCOM) publicat pe rețeaua socială X, se menționează că „au distrus patru sisteme aeriene fără pilot cu rază lungă de acțiune”, fără să fie înregistrate răni sau pagube materiale.

Operațiune SUA în Marea Roșie împotriva Houthi. 4 drone care vizau o navă de război U.S, distruse
Potrivit comunicatului, dronele reprezentau „o amenințare iminentă pentru navele comerciale și vasele marinei americane din regiune”.

Se subliniază că aceste acțiuni sunt luate pentru a proteja libertatea de navigație și pentru a asigura siguranța apelor internaționale pentru navele comerciale.

Rebelii houthi, sprijiniți de Iran, au lansat o campanie de atacuri cu drone și rachete în Marea Roșie din noiembrie, inițial ca reacție la conflictul dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza.

Ulterior, țintele lor s-au extins către navele asociate cu Statele Unite și Marea Britanie, în replică la acțiunile militare ale acestor țări împotriva pozițiilor houthi din Yemen, potrivit AFP.

Related posts

Dmitri Rogozin compară armata Rusiei cu un „pitic”: Nu ne putem ascunde nicăieri

econtext

Ce înseamnă, de fapt, noul ajutor pentru Ucraina. Și pentru Putin

econtext

Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix