16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Tancuri Abrams de 2.500.000.000$ au ajuns în România în mare secret. Unde au fost văzute?

Tancuri Abrams de 2.500.000.000$ au ajuns în România în cel mai mare secret. Unde au fost văzute? 54 de tancuri americane Abrams de ultimă generație au ajuns în România.

Tancuri Abrams de 2.500.000.000$ au ajuns în România în cel mai mare secret. Unde au fost văzute? Tancurile Abrams M1A2 SEPv3 au fost comandate în noiembrie 2023 de Guvernul român din SUA.

Acestea sunt dislocate în România, țară membră a NATO și a Uniunii Europene, situată la granița cu Ucraina și Republica Moldova.

Tancuri Abrams de 2.500.000.000$ au ajuns în România în mare secret. Unde au fost văzute?
Convoiul a fost surprins pe autostradă în apropierea orașului Sibiu.

Autorul imaginii a scris următoarele:

Cele 54 de tancuri de luptă M1A2 SEPv3 Abrams de ultimă generație, comandate în noiembrie 2023 de către Guvernul României din SUA, sunt în prezent desfășurate în România, membră a NATO și a Uniunii Europene, la granița cu Ucraina și Republica Moldova.

Aici, o vedere parțială a unui convoi care se deplasează pe o autostradă din apropierea orașului

Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 54 de tancuri de luptă principale M1A2 SEPv3 Abrams în 2023, plus muniţie şi simulatoare pentru instruire, costul total estimat al programului fiind de 2,53 miliarde de dolari.

„Această vânzare va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa”, a comunicat Pentagonul în noiembrie anul trecut.

Autoritățile americane spun că România nu va avea nicio dificultate în a absorbi aceste echipamente în forţele sale armate.

Tancuri Abrams

„Vânzarea va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin furnizarea unei forţe credibile, capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO”, se menționează în raport.

Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite reprezintă unul dintre pilonii pe care se sprijină securitatea națională și contribuie în mod esențial la consolidarea apărării flancului estic aliat în regiunea Mării Negre.

Este bine cunoscut că tancurile rusești, chiar și cele mai miderne, nu rezistă unei lupte directe cu cele americane, deoarece pot fi atacate la tunuri, unde au și încărcătoare automate.

Tancurile americane au muniția depozitată într-un compartiment separat.

Related posts

Pe 24 iunie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” se organizează Târg de Sânziene

econtext

Prognoza meteo, 9 iulie. Surprize plăcute anunțate de ANM, vremea va fi perfectă

econtext

Prognoza meteo, 24 aprilie. Temperaturi scăzute și ploi în mai multe zone ale țării

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix